MASKINVARE

Lenovo flytter PC-produksjon til Europa

Har åpnet monteringsanlegg i Ungarn.

Ansatte som monterer datamaskiner ved Lenovos anlegg i Üllő, Ungarn.
Ansatte som monterer datamaskiner ved Lenovos anlegg i Üllő, Ungarn. Foto: Lenovo
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2022 - 19:00

I en tid hvor man lett kan få inntrykk av at nesten alt av elektronikk produseres i Kina eller andre asiatiske land, framstår det muligens som litt oppsiktsvekkende at kinesiske Lenovo velger å starte produksjon av datamaskiner til Europa. 

Tirsdag denne uken skjedde den offisielle åpningen av selskapets første, egne produksjonsanlegg i Europa. Dette er lagt til Üllő, en liten by noen få kilometer sørøst for Budapest, hovedstaden i Ungarn. Anlegget gir så langt arbeid til rundt tusen personer.

Ved anlegget skal det produseres servere, lagringssystemer og avanserte PC-er. Disse skal selges i hele EMEA-området (Europa, Midtøsten og Afrika). 

Blant de største

Anlegger består av to bygninger med tre etasjer, som til sammen er på nesten 50.000 kvadratmeter. Dette gjør det til ett av de største av Lenovos mer enn 35 produksjonsanlegg, med kapasitet til å montere mer en 1000 servere og 4000 PC-er hver dag.

Bygningen er kledd med solcellepaneler som kan produsere en effekt på inntil en halv megawatt. 

Her kan det monteres flere tusen datamaskiner hver dag. <i>Foto:  Lenovo</i>
Her kan det monteres flere tusen datamaskiner hver dag. Foto:  Lenovo

Kortere vei til markedet

Lenovo begrunner valget av sted med tilgang på solid infrastruktur, dyktig arbeidsplass og at Ungarn er ligger sentralt i Europa. En annen medvirkende årsak er finansiell støtte fra de ungarske myndighetene. 

– Nå som vårt produksjonsanlegg i Ungarn er offisielt åpnet, har vi nådd en viktig milepæl for optimaliseringen og evolusjonen av vårt globale produksjonsnettverk. sier François Bornibus, EMEA-president i Lenovo, i pressemeldingen. 

Han legger til at Ungarns geografiske posisjon, med gode forbindelser til omverdenen, bringer Lenovo mye nærmere det europeiske markedet og skal kunne bidra til at selskapet kan bringe ny teknologi til Europa både raskere, mer bærekraftig og mer effektivt.

Videoen nedenfor viser flere bilder fra produksjonsanlegget.

Felix the Cat ble plassert på en platespiller og brukt som verdenshistoriens første TV-motiv. Det surret og gikk to timer hver dag i over ti år.
Les også

Nasa sendte kattevideo 30 millioner kilometer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.