RESULTATERFINANS

Lenovo fosser frem

Leverer sterke resultater og leverte flere PCer enn Dell i forrige kvartal.

Lenovo øker resultatet og markedsandelen. Nå er de verdens nest største PC-produsent etter HP.
Lenovo øker resultatet og markedsandelen. Nå er de verdens nest største PC-produsent etter HP. Bilde: Lenovo
3. nov. 2011 - 08:32

Den kinesiske PC-produsenten Lenovo leverte onsdag kveld regnskap for tredje kvartal, og kunne vise til resultater som overgikk analytikernes forventninger.

Omsetningen steg med 35 prosent til 7,79 milliarder dollar, 43,8 milliarder norske kroner, fra samme periode året før.

Nettoresultatet endte med et overskudd på 143,9 millioner dollar, tilsvarende 809,2 millioner norske kroner. Samme periode i fjor kunne selskapet vise til et nettoresultat på76,6 millioner dollar, 430 millioner norske kroner.

Ifølge Bloomberg News var det ventet et resultat på 119,3 millioner kroner i forrige kvartal.

Resultatforbedringen kommer etter at det kinesiske selskapet, som overtok IBMs PC-divisjon i 2004, klarte å øke markedsandelen på global basis og øke salget i det amerikanske markedet.

Lenovo har nå en markedsandel på 13,5 prosent, mot 11,1 prosent i tredje kvartal 2010, og selskapet har dermed overtatt Dell sin plass som verdens nest største leverandør av PC-er.

Dell hadde en markedsandel på 11,6 prosent i årets tredje kvartal, ned fra 12,2 prosent samme periode i fjor. Det er imidlertid Hewlett-Packard som er den største aktøren i markedet med 17,7 prosent, viser statistikk fra analyseselskapet Gartner.

Bloomberg News melder at selskapet opplever sterk etterspørsel etter PC-er fra bedriftskunder i Europa og USA, men at Lenovo ser utviklingen som utfordrende i disse markedene som følge av de økonomiske nedgangstidene og gjeldskrisen som herjer i EU.

Også situasjonen i Thailand, der flomkatastrofen har påvirket produksjonen av harddisker, følges nøye. Dette vil kunne påvirke tilgangen på PC-er til markedet på kort sikt, men Lenovo kommer ikke med noe mer detaljert informasjon om hvordan flommen påvirker selskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.