RESULTATERFINANS

Lenovo kan kjøpe mer av IBM

Tok over pc-ene i 2005, skal nå være interessert i x86-serverne.

IBMs toppsjef Ginni Rometty skal være interessert i å avhende produksjonen av x86-servere. IBM-ansatte i North Carolina skal allerede ha fått beskjed om at de skal overføres til Lenovo allerede 1. juni.
IBMs toppsjef Ginni Rometty skal være interessert i å avhende produksjonen av x86-servere. IBM-ansatte i North Carolina skal allerede ha fått beskjed om at de skal overføres til Lenovo allerede 1. juni. Bilde: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
19. apr. 2013 - 09:58

Uavhengig av hverandre, melder både Bloomberg og Wall Street Journal at IBM og Lenovo diskuterer et mulig salg av IBMs x86-serveravdeling til Lenovo. Bloomberg skriver at CRN var først ute med nyheten, som de har fått bekreftet av egne kilder.

Lenovo kjøpte IBMs pc-avdeling i 2005 og har siden vokst til å bli verdens nest største pc-leverandør. Selskapet er delvis eid av den kinesiske stat.

Analytikere anslår at x86-servere står for 4,9 milliarder dollar av IBMs samlede serveromsetning på 15,4 milliarder dollar i 2012. IBM-serveren som genererer størst omsetning er stormaskinen System z. Innen x86-servere sliter IBM med både markedsandel og lønnsomhet.

Avhengig av hvilke ressurser som omfattes av et eventuelt salg, vil det koste Lenovo et sted mellom 2,5 milliarder dollar og 4,5 milliarder dollar å overta x86-virksomheten til IBM, opplyser kildene til Bloomberg. Kildene til CRN sier IBM har lagt seg på et krav på 5 til 6 milliarder dollar.

En eventuell avtale kan kunngjøres i løpet av få uker.

Ansatte ved IBMs serveravdeling i Research Triangle Park i delstaten North Carolina skal ha blitt informert om at deres ansettelsesforhold vil overføres til Lenovo per 1. juni, ifølge CRN.

CRN har fått en offisiell bekreftelse fra Lenovo, men ikke fra IBM. Verken Wall Street Journal eller Bloomberg har fått kommentarer fra partene.

Lenovo-aksjen spratt opp over 7 prosent på Hongkong-børsen da nyheten ble kjent.

Analytikere tror Lenovo kan oppnå langt mer kostnadseffektiv produksjon av industristandard servere enn IBM.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.