RESULTATERFINANS

Lenovo kan overta hele NECs pc-satsing

En detalj i avtalen kan føre til at hele fellesforetaket overføres til Lenovo.

Det ble kjent i forrige uke at kinesiske Lenovo og japanske NEC har inngått i samarbeid der NEC overfører sin pc-satsing til et nytt fellesforetak der Lenovo får en aksjemajoritet på 51 prosent.

    Les også:

Ifølge Wall Street Journal viser et dokument som partene har overlevert til børsen i Hongkong at avtalen gir Lenovo rett til å overta alle aksjene i fellesforetaket når som helst etter at foretaket har vært i drift i fem år.

Fellesforetaket ventes lansert 30. juni. Overtakelsesklausulen vil i så fall åpne for at Lenovo vil kunne kjøpe ut NEC fra 1. juli 2016. Prisen for dette skal være begrenset oppad til 275 millioner dollar.

Skulle det skje, vil NEC, som i 2009 var Japans største pc-leverandør med en markedsandel på 18 prosent, ha trukket seg helt ut av dette markedet og overlatt det til en kinesisk leverandør.

Lenovo har vært blant verdens fem største pc-leverandørene siden de tok over pc-virksomheten til IBM i 2004.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.