Lenovo kjøper mystisk selskap

Pc-produsenten handler ukjent teknologiselskap. Med på lasset følger en tidligere Microsoft-sjef.

Lenovo kjøper mystisk selskap

Pc-produsenten handler ukjent teknologiselskap. Med på lasset følger en tidligere Microsoft-sjef.

Teknologigiganten og pc-produsenten Lenovo har vært på handletur, men fortsatt er det ukjent hva de har fått for pengene.

Det kinesiske selskapet oppgir i en melding at de har kjøpt opp det Seattle-baserte oppstartsselskapet Switchbox Labs.

Ifølge meldingen har oppkjøpskandidaten jobbet med utvikling av ny forbrukerrelatert teknologi, men de unngår å komme med detaljer. Utviklingsprosjektene skal inntil videre være hemmelige.

Hva de driver med avsløres derfor ikke, men det opplyses av utviklingsarbeidet deres nå skal fortsette under Lenovos ledelse.

Stort klokere blir man ikke av å besøke oppstartsselskapets uferdige nettsider. Om nettsidene er tomme kun som del av en viral-kampanje eller bare uferdige er det vanskelig å avgjøre.

PC-produsenten oppgir uansett at de forventer å integrere teknologi fra Switchbox i deres egne produkter fremover.

Avtalen innebærer dessuten at Switchbox-gründerne Michael Sievert, Robert Dickinson og Blake Ramsdell blir med over til Lenovo, der de får nye stillinger.

Michael Sievert beskrives som en markedsføringskapasitet, og har tidligere jobbet blant annet i IBM, AT&T og Microsoft.

Sievert var som markedsføringssjef i Microsoft blant annet ansvarlig for verdenslanseringen av Windows Vista, men forlot stillingen i februar 2008.

Nå blir han utnevnt til senior vice president og skal rapportere direkte til Lenovo-sjef William J. Amelio.

- Innovation er selve hjertet av selskapet vårt, og tross utfordringene i verdensøkonomien og pc-industrien så vil vi fortsette å investere i strategier og teknologi som vil bidra til å utvikle kvalitetsprodukter og -tjenester til kundene våre, uttaler Amelio.

Amelio sier videre at Switchbox Labs «holder på med svært interessant arbeid» og ønsker både selskapet og Michael Sievert velkommen.

Lenovo oppgir ikke avtalens betingelser eller hva de betaler for selskapet.

Til toppen