AVTALER & KONTRAKTER

Lenovo kjøper tilbake mobildivisjon

Har gjenvunnet troen på mobilmarkedet.

En håndfull av dagens mobiltelefoner fra Lenovo Mobile.
En håndfull av dagens mobiltelefoner fra Lenovo Mobile.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. des. 2009 - 13:16

Lenovo kunngjorde før helgen at selskapet det vil kjøpe tilbake hele Lenovo Mobile Communication Technology, som i dag eies av investorgruppen Hony Capital.

Mobildivisjonen ble solgt til investorgruppen for mindre enn to år siden for 100 millioner dollar. Nå må Lenovo ut med 200 millioner dollar i kontanter og Lenovo-aksjer for å få den tilbake.

Lenovo Mobile er ifølge Lenovo den tredje største leverandøren av mobiltelefoner i Kina, og det legges ikke skjul på at det er det voksende markedet Kina som er bakgrunnen for tilbakekjøpet.

- Mens Lenovos globale pc-virksomhet fortsatt holder stø kurs framover, anser vi mobilt Internett som en sentral vekstmulighet globalt. Lenovo har forberedt seg innen dette området. Vi har utviklet første klasses produkter med utmerket maskinvare og operativsystem-integrasjon. Vi vil snart lansere disse innovative nye produktene i Kina, sier Yang Yuanqing, toppsjef i Lenovo-gruppen, i en pressemelding.

Han avslører ingen detaljer de nye modellene, men Lenovo Mobile har fra før blant annet Windows Mobile-baserte produkter i porteføljen. Det er også uklart om produktene kun vil markedsføres i Kina, eller om selskapet vil forsøke å konkurrere på det globale mobilmarkedet.

En håndfull av dagens mobiltelefoner fra Lenovo Mobile.
En håndfull av dagens mobiltelefoner fra Lenovo Mobile.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.