FORBRUKERTEKNOLOGI

Lenovo klar med mini-bærbar

Den kinesiske PC-produsenten kaster seg ut i kampen om å tilby ultraportable datamaskiner.

5. aug. 2008 - 15:33

Stadig flere PC-produsenter leverer små, superlette og ikke minst billige bærbare datamaskiner.

Nå skal også Lenovo, som er verdens fjerde største PC-produsent, tilby maskiner i samme klasse som den mer kjente Asus Eee og Acer Aspire One.

IdeaPad S9 og S10 er betegnelsen på det kinesiske selskapets to første modeller i dette segmentet, også kjent som «netbook».

S10 er flaggskipet, og blir levert med Intels Atom-prosessor, og enten 160 gigabyte harddisk eller flashbasert lagring med en solid state disk (SSD) på 4 gigabyte.

S9 har en skjerm på 8,9 tommer og 512 megabyte minne, mens storebroren S10 leveres med 10,2 tommers skjerm og 1 gigabyte minne. Vekten blir 1 kilo.

Ultralette bærbare av dette slaget har fått kritikk for lite behagelige tastatur, men Lenovo hevder at deres taster er komfortable. Størrelsen på tastaturet oppgis å være 85 prosent av vanlig laptopstørrelse.

Lenovos ultraportable maskiner leveres i rød, sort eller hvit finish.
Lenovos ultraportable maskiner leveres i rød, sort eller hvit finish.

Modellene er ifølge produsenten egnet til enkle oppgaver som surfing på nettet, og bruk av e-post. Senere skal planen være å tilby modeller som spesielt er laget for studenter og lærere.

Maskinene vil bli tilgjengelig for salg tidlig i oktober, og skal koste fra 399 dollar. Dermed blir trolig prisen her til lands omtrent likt som for Asus Eee, rundt 3000 kroner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.