FORBRUKERTEKNOLOGI

Lenovo lanserer PC-er med AMD-prosessorer

Lenovo har lansert sine første stasjonære PC-er med AMD-prosessorer.

17. aug. 2006 - 13:34

Lenovo har lansert sine første stasjonære PC-er basert på AMDs prosessorer, inklusive den nye Athlon 64 X2 to-kjerne prosessor, heter det i en pressemelding.

PC-ene tilhører en ny serie, ThinkCentre A60, som blir tilgjengelig i både mini-tower og liten desktop.

Maskinen har forbedret virusbeskyttelse og gjenopprettingsverktøy. A60 er rettet inn mot forretningsmarkedet, med enkle systemer for administrasjon. Lenovo mener maskinen også er godt tilpasset SMB-markedet.

Prosessoralternativene er Athlon 64 X2 to-kjerne prosessorer, Athlon 64 og Sempron. Det innebærer at maskinen også skal kunne utstyres for å dekke avanserte behov innenfor for eksempel grafisk design, bildebehandling og komplekse statistiske utregninger, ifølge Lenovo.

ThinkVantage-verktøyet er forhåndsinstallert. Det er en samling med programvare som hjelper brukeren å opprettholde produktiviteten og reduserer supporthenvendelser. «Rescue & Recovery» er et selvgjenopprettingsverktøy for diagnose, supportkontakt og gjenoppretting fra virus eller andre softwarekrasj, selv om operativsystemet ikke vil boote. «System Migration Assistant» lar brukerne automatisk overføre brukerinnstillinger og data fra en maskin til en annen.

Mekanikken i ThinkCentre A60 er tilgjengelig uten skrutrekker eller andre fysiske verktøy. Det innebærer enklere oppgradering eller bytting av disker, adaptere og chassiskomponenter.

ThinkCentre A60 kan ta disker opptil to ganger 500 GB, DDR2 minne, Nvidia GeForce 6100 grafikk og PCI Express grafikkort. Det er seks USB porter, lyd-porter og intern høyttaler.

I Norge starter prisen på 4750 kroner, eks mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.