KARRIERE

Lenovo Norge må finne ny toppsjef

Hanne Klausen trekker seg, uavhengig av konsernets pågående omstrukturering.

27. mars 2009 - 14:12

I går ble det meldt at den kinesiske pc-giganten Lenovo reorganiserer seg for å gjøre det lettere å prioritere mellom vekstmarkeder og modne markeder.

    Les også:

I dag melder Lenovo Norge at Hanne Klausen slutter som administrerende direktør, og at hun fratrer allerede fra 1. april.

Klausen har ledet selskapet siden det ble opprettet i august 2005. Før det var hun ansvarlig for IBM PC i Norge i to år. Hun har arbeidet innen pc-bransjen i til sammen 14 år.

– Jeg har arbeidet veldig mange år med pc-er, og har lyst til å gjøre noe annet, sier Klausen til digi.no. – Det er en stund siden jeg bestemte meg for å slutte som administrerende direktør i Lenovo Norge.

Klausen bekrefter at avgjørelsen først ble kjent i dag for alle ansatte i Lenovo Norge.

– Det kom nok brått på de andre.

1. april sammenfaller med starten på et nytt regnskapsår i Lenovo.

– Det er greit å slutte 1. april, slik at en annen kan være ansvarlig når det nye regnskapsåret begynner. Jeg ser også lite poeng i å være avtroppende administrerende direktør i en periode med omstrukturering i Lenovo, selv om denne antakelig for lite å si for Lenovo Norge.

Klausen beskriver sin nye situasjon som en tanke som har modnet over tid.

– Jeg har ikke noe klart å gå til, og jeg ser også på terrenget utenfor IT-bransjen. Jeg kommer i hvert fall ikke til å ta noe nytt innen pc-er.

Hvem som skal overta som toppsjef i Lenovo Norge er ikke bestemt. Klausen sier hun håper etterfølgeren kan være klar samtidig med at hun trer av.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.