ANALYSER

Lenovo øker kraftig innen servere

Forbi Oracle (Sun) i volum, ifølge Gartner.

Lenovo tilbyr servere til hjem og kontor.
Lenovo tilbyr servere til hjem og kontor.
26. aug. 2011 - 14:38

Anslagene til Gartner over utviklingen på det globale servermarkedet avviker noe fra dem konkurrenten IDC publiserte for to dager siden.

Der IDC anslår den samlede omsetningsveksten fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år til 17,9 prosent, er Gartners anslag høyere, 19,5 prosent. Sluttresultatet er grovt sett det samme, 13,2 milliarder dollar.

Begge tallsettene viser kraftig vekst for Fujitsu, IBM og kategorien «andre». Ifølge IDC vokser IBM så mye mer enn HP at de erobrer førsteplassen. Ifølge Gartner er HP fortsatt på topp, med en markedsandel på 29,8 prosent mot 28,7 prosent for IBM.

Lenovo tilbyr servere til hjem og kontor.
Lenovo tilbyr servere til hjem og kontor.

Forklaringene på veksten til henholdsvis IBM og Fujitsu sammenfaller: IBMs stormaskiner selger svært godt; Fujitsu har bokført salget av supermaskinen K Computer som per i dag er verdens kraftigste.

Anslagene som Gartner publiserer viser en detaljert oversikt over markedet målt i volum, altså i antall leverte enheter, noe IDC ikke har publisert.

Her er det et nytt navn på listen over «topp fem»: Lenovo har inntatt femteplassen til Oracle (Sun). Årsaken er en global volumvekst på 46 prosent, til 36 220 enheter.

Gartner-analytiker Jeffrey Hewitt peker på at det globale servermarkedet fortsatt ligger under tallene for andre kvartal 2008. Man har altså ennå ikke tatt igjen det tapte fra finanskrisen.

Tabellene til Gartner og IDC ser slik ut:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.