Tilbakekalling

Lenovo-pc har en skrue løs. Det kan føre til brann

Kaller tilbake tusenvis av datamaskiner.

En løs skrue i enkelte pc-er i Lenovos femte generasjon av ThinkPad X1 Carbon kan føre til overoppheting og i verste fall brann.
En løs skrue i enkelte pc-er i Lenovos femte generasjon av ThinkPad X1 Carbon kan føre til overoppheting og i verste fall brann. (Bilde: Lenovo)

Kaller tilbake tusenvis av datamaskiner.

Lenovo kom denne uken med en kunngjøring om frivillig tilbakekalling av pc-er tilhørende den femte generasjonen av ThinkPad X1 Carbon. Et begrenset antall av disse maskinene kan ha en skrue som ikke har blitt skikkelig festet.

Kortslutning

Skruen kan føre til at batteriet blitt skadd og kortslutter. Batteriet vil da lades ut veldig raskt, noe som gjør at det genereres mye varme. Dette kan i verste fall føre til brann.

Det skal så langt ha blitt rapportert om tre tilfeller av overoppheting, men ingen brann. Kun de berørte pc-ene skal ha blitt skadd.

Slik finner man produktnavn, maskintype og produksjonsmåneden til femte generasjons Lenovo ThinkPad X1 Carbon.
Slik finner man produktnavn, maskintype, serienummeret (S/N) og produksjonsmåneden til femte generasjons Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Illustrasjon: Lenovo

Det aktuelle modellene heter 20HQ, 20HR, 20K3 og 20K4. Disse er produsert i perioden desember 2016 til og med oktober 2017. Produksjonsdatoen skal være oppgitt under pc-ene.

denne siden kan kunder som ønsker å sjekke om deres pc er berørt, fylle inn modellnummer («machine type») og serienummer. Dersom pc-en er berørt, bør kunden ta kontakt med Lenovos supporttjeneste for å avtale inspeksjon og eventuell reparasjon av pc-en.

Hvor mange pc-er det totalt er snakk om, er uvisst. Bare i USA skal det dreie seg om rundt 78 000 enheter.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen