FORBRUKERTEKNOLOGI

Lenovo-PC trolig først med trådløs USB

Lenovo skal om kort tid slippe en bærbar PC med støtte for trådløs tilknytning av USB-enheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mai 2007 - 13:25

Wireless USB er navnet på en ultrawideband-basert, trådløs teknikk for å koble sammen datamaskiner og USB-utstyr over en distanse på drøyt ti meter. Med teknikken skal man kunne overføre data med hastighet på inntil 480 Mbit/s, men farten går raskt ned når avstanden mellom utstyret blir større enn tre meter.

I april hadde tre leverandører fått sertifisert brikker for Wireless USB, men ingen av dem har levert systemer i stor skala.

    Les også:

Nå er det klart at Lenovo om få uker skal komme med en bærbar PC som har støtte for nettopp Wireless USB.

- Jeg har en bærbar PC på pulten min i dag som har 802.11n, HSDPA, Bluetooth og ultrawideband i seg, forteller Mark Cohen, en visepresident i Lenovo, til EE Times.

I dag koster et mini-PCI-kort for Wireless USB mellom 25 og 40 dollar.

- Jeg hadde likt å se moduler til under ti dollar, sier Cohen.

- Det er litt som i de tidlige dagene med Bluetooth, når folk lovet å levere brikker for mindre enn fem dollar, men endte opp med brikker som kostet mer enn 15 dollar. Da var økningen i bruken smertefullt lav.

Foreløpig er det ikke stort som kan knyttes til PC-en via Wireless USB. For det meste tilbys Wireless USB-huber, som fungerer som en overgang mellom den trådløse og den kabelbaserte teknologien. Men Cohen ønsker å se at teknologien også tas i bruk i utstyr som skrivere, digitale kameraer og MP3-spillere.

Han tror markedet fortsatt vil fortsette å være svært begrenset i hele år, men at man til neste år vil se noen få lanseringer av utstyr som tar i bruk teknologien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.