FORBRUKERTEKNOLOGI

Lenovo skal droppe «crapware»

Tilbyr en slags erstatning til kunder berørt av Superfish.

Lenovo skal i løpet av det kommende året slutte å forhåndsinstallere programvare fra tredjeparter på selskapets pc-er.
Lenovo skal i løpet av det kommende året slutte å forhåndsinstallere programvare fra tredjeparter på selskapets pc-er. Bilde: Lenovo
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mars 2015 - 15:35

Lenovo har kommet på nye og bedre tanker etter skandalen med Superfish-programmet som fulgte med en rekke av selskapet forbrukerrettede pc-er det siste halve året. I en kunngjøring før helgen skriver selskapet at det nå har som mål å bli lederen innen «rene», trygge pc-er.

Les også: Lenovo leverte mange pc-er med alvorlig skadevare

Windows 10

Dette blir dog en trinnvis prosess. I første omgang vil selskapet redusere mengden av forhåndsinstallert programvare. Men innen selskapet senere i år lanserer sine første Windows 10-baserte produkter, så skal pc-ene i utgangspunktet kun leveres med operativsystem og relatert programvare, drivere, sikkerhetsprogramvare og Lenovo-applikasjoner. I noen land, hvor dette forventes, vil også noe tredjeparts programvare være inkludert.

Som en slags erstatning for bryet mange kunder har hatt med Superfish Visual Discovery, skal Lenovo tilby seks måneder gratis abonnement på McAfee LiveSafe-tjenesten. Informasjon om dette bli kunngjort på selskapets nettsted denne uken.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.