Lenovo skal få lage og selge IBM-servere

IBM og Lenovo har inngått en lisensavtale for utvalgte x86-servere.

Lenovo skal få lage og selge IBM-servere

IBM og Lenovo har inngått en lisensavtale for utvalgte x86-servere.

IBM melder at de har inngått en lisensavtale med sin «betrodde allierte» Lenovo. Hensikten er å la Lenovo sette sammen og selge utvalgte x86-servere fra IBM-familien System x. Målet er å øke salget av disse serverne mot små og mellomstore bedrifter, heter det.

Avtalen dekker et ikke nærmere beskrevet utvalg av tårn- og rackservere med opptil to prosessorsokler. Bladservere er ikke omfattet av avtalen.

Egne avtaler med henholdsvis IBM Global Technology Services og IBM Global Financing lar Lenovo ordne service, vedlikehold og finansiering for disse maskinene.

Lenovo vil selv velge verktøy for konfigurasjon og oppsett. Serverne skal utstyres med logo og ID fra Lenovo.

Avtalen innebærer at Lenovo oppretter en ny serverenhet, som skal lokaliseres i Morrisville i delstaten North Carolina, der det kinesiske selskapet har sitt globale hovedkvarter.

Nordisk salgsdirektør i IBM for x86-baserte servere, Frode Klæbo, avviser overfor digi.no at dette er et skritt i retning av at Lenovo overtar System x, på samme måte som det kinesiske selskapet i sin tid overtok IBM PC.

– Det er overhodet ikke tilfellet. IBM satser 100 prosent på x86-plattformen. Den er vår største maskinvareplattform i Norden. Det har aldri vært aktuelt å selge denne divisjonen, selv om det har vært spekulasjoner om det i pressen, sier Klæbo.

Grunnen til at Lenovo må satse på servere, er at dere målgruppe gjerne kjøper servere samtidig som de kjøper PC-er. Det er bedre i konkurransen med Dell, Acer og HP å kunne tilby IBM-servere enn de maskinene som Lenovo i dag setter sammen og selger på det kinesiske markedet.

– For oss betyr dette en ny kanal i markedet, sier Klæbo. – En mulig ulempe er at de kan ta eksisterende kunder fra IBM Norge. Vi tror at det vil mer enn oppveies av det økte salget vi tror Lenovo vil bidra med. Vi ser også for oss at kunder som velger IBM-servere med Lenovo-logo vil være mer tilbøyelig til å velge IBM-servere seinere hvis de har behov for andre maskiner enn dem Lenovo kan tilby. Vi håper altså at Lenovo vil greie å vokse med dette, og at vi øker vår andel av det norske servermarkedet.

Til toppen