Lenovo sliter med IBM-oppkjøpet

Lenovo-sjefen innrømmet tidligere i uken veldig ærlig at utfordringene var store og i går ble årsakene til det klare.

Lenovo-sjefen innrømmet tidligere i uken veldig ærlig at utfordringene var store og i går ble årsakene til det klare.

Under en Gartner-konferanse i Barcelona der digi.no var til stede brettet William Amelio, toppsjef i Lenovo på en usedvanlig ærlig måte frem utfordringene til verdens tredje største PC-produsent.

Den vanlige optimisme og vage svarene uteble på spørsmål om hvordan Lenovo, som kjøpte IBMs PC-divisjon, skulle takle et hissigere HP og et Dell som må gire om etter tre kvartaler med svakere tall.

    Les også:

Og på tordag kom åpenbart mye av årsaken til denne uvanlige ærligheten. For Lenovo la frem overraskende høye tap for sitt fjerde finanskvartal. Og selskapet gir ikke noen klare signaler på når man forventer å se svarte tall igjen.

Lenovo har i tre år rettigheter til å bruke IBM-navnet og bildet under som viser en av deres bærbare Thinkpad-modeller viser en tydelig IBM-logo er henter fra Lenovos forsiden på nettet.

Lenovo er sent ute med tall som dekker kvartalet januar til mars og la frem et underskudd på 116 millioner dollar - 709 millioner kroner. Bare deler av underskuddet skyldes de mange omstruktureringens-kostnadene fusjonen mellom de kinesiske selskapet må gjøre for å integrere IBMs PC-divisjon. Det betyr at selve driften av Lenovo går med et underskudd.

Lenovo er verdens tredje største PC-produsent, bak Dell og HP, som har styrket seg i det siste etter å ha slitt flere år i kampen mot Dell.

Omsetningen i første kvartal i år og i fjor viser hvor stor oppkjøpet av IBMs PC-divisjon var for det mye mindre Lenovo. Omsetningen har hoppet fra fra 3,7 til 18,9 milliarder kroner på et år, mye på grunn av IBM-kjøpet. IBMs PC-divisjon var tre ganger større enn Lenovo da oppkjøpet skjedde.

Tallene serverer både gode og dårlige nyheter: Salget i Kina fyker i været, omsetningen i Lenovos hjemland har neste doblet seg på et år.

Men det er en liten trøst når salget av de tidligere IBM-produktene er redusert med 12,8 prosent sammenlignet med da tallene IBM la frem for første kvartal i fjor.

Til toppen