TELEKOM

Lenovo vil satse stort på mobil

Investerer milliarder i nytt anlegg for smartmobiler og nettbrett.

Det er et stort spenn i boforholdene i industribyen Wuhan i Hubei-provinsen, der Lenovo skal bygge et nytt senter for smartmobiler og nettbrett. Bildet er tatt 18. april i år.
Det er et stort spenn i boforholdene i industribyen Wuhan i Hubei-provinsen, der Lenovo skal bygge et nytt senter for smartmobiler og nettbrett. Bildet er tatt 18. april i år. Bilde: Scanpix REUTERS/Stringer
7. mai 2012 - 14:39

Den kinesiske pc-leverandøren Lenovo, verdens nest største, kunngjorde i dag at de vil bygge opp et eget senter i den sentrale industribyen Wuhan for å utvikle og produsere mobiltelefoner og nettbrett.

Den samlede investeringen i senteret, som skal sysselsette flere tusen, blir 5 milliarder yuan (4,6 milliarder kroner) over en periode på fem år. Senteret skal være operativt fra oktober 2013.

Senteret skal vies Lenovos smartmobiler, «LePhone», og nettbrett, «LePad», og danne grunnlaget for å eksportere disse produktene, som hittil har vært forbeholdt hjemmemarkedet. I desember-kvartalet leverte Lenovo 400 000 LePad og 6,5 millioner mobiltelefoner. I Kina er LePad det nest mest solgt nettbrettet, etter Apple iPad. Omsetningen av mobiltelefoner og nettbrett var 3,5 milliarder yuan (3,2 milliarder kroner) i desember-kvartalet. Det tilsier en vekst på årsbasis på nesten 160 prosent.

Lenovo tror anlegget i Wuhan vil stå for en årlig omsetning på 10 milliarder yuan (9,1 milliarder kroner) i 2014 og at den vil femdobles i løpet av de påfølgende fem år.

– [Basen i Wuhan] vil klart forbedre våre innovative evner, og ytterligere optimalisere vår forsyningskjede. Det vil gi oss et solid grunnlag til å vinne fram i et bredere marked, sier toppsjef i Lenovo, Yang Yuanqing.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.