IT-BRANSJEN

Lenovos teknologisjef har gått bort

− En av de mest kunnskapsrike fagpersonene i IT-bransjen. Slik beskriver kollegaer Morten Holsve Johansen, som døde 3. mars.

De siste syv årene av sitt liv jobbet Morten Holsve Johansen i Lenovo Norge.
De siste syv årene av sitt liv jobbet Morten Holsve Johansen i Lenovo Norge. Foto: Kilian Munch, Lenovo
14. mars 2023 - 16:27

Morten Holsve Johansen døde en uke før han skulle fylt 65 år.

Det melder datteren, Camilla Tveberg Holsve Johansen i et innlegg på Linkedin.

− Han var alltid ivrig etter å hjelpe og lære bort, og inspirerte så mange mennesker gjennom karrieren, skriver datteren.

− Et fantastisk menneske

Johansen har hatt en lang og innholdsrik karriere i IT-bransjen. De siste syv årene jobbet han i Lenovo, der han hadde rollen som nordisk teknologisjef. Det var en jobb han virkelig elsket, ifølge datteren.

− Alle som jobber i Lenovo Norge har kun positive ord å si om Morten, han var et fantastisk menneske og en svært god kollega, sier kollega Anders Lersveen på telefon til Digi.

I rollen har han blant annet engasjert seg for gaming i skolen, holdt foredrag og ivrig vist frem nye PC-modeller. Han var opptatt av alt ved teknologi og hvordan man kunne bruke teknologi for å gjøre verden bedre, forteller Lersveen:

− Selv da han lå i sykesenga, hadde han ideer om hvordan man kunne bruke teknologi til å optimalisere både pasientenes og legenes hverdag på sykehuset, sier han og fortsetter:

− Jeg mister også en god venn, men alle våre tanker går selvfølgelig til hans kone og barn.

Fra 2010 til 2015 jobbet Johansen i HP. Tidligere har han blant annet vært ansatt i både Telecomputing og Compaq.

Et forbilde

− Pappa var min store rollemodell og mentor, og viste alltid stor interesse for hva jeg gjorde og kom med støtte når jeg trengte det. Jeg kommer til å savne deg så mye, skriver datteren i Linkedin-innlegget.

Også Lersveen trekker frem Johansens evne til å lytte.

− Morten var en av de mest kunnskapsrike fagpersonene i IT-bransjen. Han var positiv, dyktig, lyttende og var en person både kolleger, kunder og partner lyttet til og hadde tillit til, sier Lersveen.

Kronikken er skrevet av Bjørn Tore Hellesøy som privatperson. Bildet er fra kommandosentralen til Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC), som overvåker digitale angrep og trusler mot norske interesser.
Les også

Det er spesielt ein ting som skurrar i nasjonale trusselvurderingar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.