IT-BRANSJEN

Lenovos teknologisjef har gått bort

− En av de mest kunnskapsrike fagpersonene i IT-bransjen. Slik beskriver kollegaer Morten Holsve Johansen, som døde 3. mars.

De siste syv årene av sitt liv jobbet Morten Holsve Johansen i Lenovo Norge.
De siste syv årene av sitt liv jobbet Morten Holsve Johansen i Lenovo Norge. Foto: Kilian Munch, Lenovo
14. mars 2023 - 16:27

Morten Holsve Johansen døde en uke før han skulle fylt 65 år.

Det melder datteren, Camilla Tveberg Holsve Johansen i et innlegg på Linkedin.

− Han var alltid ivrig etter å hjelpe og lære bort, og inspirerte så mange mennesker gjennom karrieren, skriver datteren.

− Et fantastisk menneske

Johansen har hatt en lang og innholdsrik karriere i IT-bransjen. De siste syv årene jobbet han i Lenovo, der han hadde rollen som nordisk teknologisjef. Det var en jobb han virkelig elsket, ifølge datteren.

− Alle som jobber i Lenovo Norge har kun positive ord å si om Morten, han var et fantastisk menneske og en svært god kollega, sier kollega Anders Lersveen på telefon til Digi.

I rollen har han blant annet engasjert seg for gaming i skolen, holdt foredrag og ivrig vist frem nye PC-modeller. Han var opptatt av alt ved teknologi og hvordan man kunne bruke teknologi for å gjøre verden bedre, forteller Lersveen:

− Selv da han lå i sykesenga, hadde han ideer om hvordan man kunne bruke teknologi til å optimalisere både pasientenes og legenes hverdag på sykehuset, sier han og fortsetter:

− Jeg mister også en god venn, men alle våre tanker går selvfølgelig til hans kone og barn.

Fra 2010 til 2015 jobbet Johansen i HP. Tidligere har han blant annet vært ansatt i både Telecomputing og Compaq.

Et forbilde

− Pappa var min store rollemodell og mentor, og viste alltid stor interesse for hva jeg gjorde og kom med støtte når jeg trengte det. Jeg kommer til å savne deg så mye, skriver datteren i Linkedin-innlegget.

Også Lersveen trekker frem Johansens evne til å lytte.

− Morten var en av de mest kunnskapsrike fagpersonene i IT-bransjen. Han var positiv, dyktig, lyttende og var en person både kolleger, kunder og partner lyttet til og hadde tillit til, sier Lersveen.

Tekna-president Elisabet Haugsbø forteller at tillitsvalgte har tatt opp at politiet ikke prioriterer nødvendig sivil IT-kompetanse. Her under årets NHO-konferanse i Oslo spektrum.
Les også

Fikk slakt av Riksrevisjonen: Fortsatt bekymret for IT-tilstanden i politiet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.