Leopard-oppgradering kan gi «blåskjerm»

Enkelte brukere opplever store problemer med oppgraderingen til den nye versjonen av Mac OS X.

Leopard-oppgradering kan gi «blåskjerm»

Enkelte brukere opplever store problemer med oppgraderingen til den nye versjonen av Mac OS X.

Apples nye versjon av operativsystemet Mac OS X ble sluppet på fredag. Operativsystemet inneholder omtrent 300 nyheter, men tydeligvis også endringer som skaper problemer for enkelte som forsøker å oppgradere til den nye versjonen.

Pussig nok ender oppgraderingsforsøket i en blåskjerm, et fenomen som var beryktet i Windows-verdenen, men som i de nyeste utgavene av Windows oppleves svært sjelden.

Den blå skjermen dukker opp når installasjonsprosessen er ferdig og maskinen skal startes på nytt. Ved en ny omstart dukker den blå skjermen opp på nytt. Problemet blir omtalt blant annet her.

    Les også:

Apple har utgitt en supportartikkel som bekrefter problemet. Brukere som opplever dette, anbefales å installere Leopard ved å benytte "Archive and Install"-metoden. Da flyttes de eksisterende systemfilene til en arkivmappe og en ny kopi av operativsystemet installeres. Etter en slik operasjon kan det være nødvendig å installere tidligere programvare på nytt.

Men Apple antyder også at problemene kan skyldes enkelte tredjepartsprogrammer. Blant annet skal APE-programmet (Application Enhancer) fra Unsanity ha blitt nevnt i flere tilfeller, men en representant for Unsanity sier til Computerworld.com at dette bare er tilfellet med utdaterte utgaver av APE som ble levert før Apple tok i bruk Intel-prosessorer.

Uansett, i den nevnte supportartikkelen er det også oppgitt en oppskrift på hvordan APE kan fjernes, etter at blåskjermproblemet har inntruffet.

Til toppen