Ler seg til penger

Bjørn-Ivar Sigbjørnsen humrer og ler seg til penger. Hver morgen mottar noen tusen brukere dagens vits via elektronisk post. Sponsorer betaler gildet.

Bjørn-Ivar Sigbjørnsen humrer og ler seg til penger. Hver morgen mottar noen tusen brukere dagens vits via elektronisk post. Sponsorer betaler gildet.

Det er en kjensgjerning at godt humør stimulerer til økt arbeidsglede. Det er heller ikke noen hemmelighet at morgenstunden i stor grad avgjør humøret utover dagen. Dette er bakgrunnen for at Bjørn-Ivar Sigbjørnsen tilbyr en gratis vitse-tjeneste på e-post, og attpåtil tjener penger på det.

Sigbjørnsen og hans enmannsfirma HumorShack.com opplyser at han i nærmere et år har tilbudt en humørfylt e-post tjeneste til et flernasjonalt publikum gjennom sine engelske sider. Nylig lanserte han som første i landet en tilsvarende tjeneste på norsk. Ved å abonnere på denne gratis tjenesten vil brukerne daglig (mandag til fredag) motta en vits til sin e-post som kan nytes sammen med morgenkaffen, og forhåpentligvis også øke arbeidslysten.

En mer tradisjonell kilde til vitser

Sigbjørnsen sier at han har fått flere tilbakemeldinger fra utlandet som forteller om økt humør på arbeidsplassen etter at de begynte å starte dagen med et smil.

- Vi er fortsatt i oppstartsfasen, men kan allerede skilte med om lag 10.000 abonnenter fra 145 forskjellige land og regner 99 som et gjennombruddsår.

- 95 prosent av tilbakemeldingene er positive. Folk er veldig fornøyde, sier Sigbjørnsen til digi.no. - De ler kanskje ikke høyt av vitsene, men de trekker ihvertfall på smilebåndet. Dessuten har abonnentene forventninger til vitsene. Det skal komme en vits klokken åtte hver morgen, og hvis den er forsinket, blir folk utålmodige.

- Kan dette ha motsatt effekt? Kan man bli i dårlig humør av en dårlig vits, og ødelegge resten av arbeidsdagen?

- Nei. Jeg tror ikke man blir i dårlig humør av en dårlig vits. Enten ler man av vitsen man får, eller så går man videre og gleder seg til neste.

Hvor lenge en vits varer er ikke godt å si. Men morgenhumøret er som regel avgjørende for resten av dagen, ifølge Sigbjørnsen. Han tror også at hvis man står opp med galt bein en dag, så kan morgenvitsen være med å snu dette.

Vitsene blir sendt til Sigbjørnsen på e-post. Og utvalget har etterhvert blitt ganske stort. Han forteller at folk sender ham mellom 20 og 100 vitser hver dag.

- Selvfølgelig er mye av dette ubrukelig. Jeg luker vekk alle rasistiske, religiøse, altfor grove eller bare-tull vitser, sier han.

HumorShack er et reklamefinansiert enmanns-foretak som Sigbjørnsen bruker et par-tre timer om dagen på. Han tjener til og med penger på det. Noen tusen i måneden. Vitsen eller vitsene sendes ut på e-post sammen med en reklame. Folk synes dette er greit, i og med at det er en gratis-tjeneste, forteller han.

Han regner med at det vil ta av i Norge; foreløpig er det utlandet som genererer mest penger. Og i Norge er det nytt; Sigbjørnsen har bare holdt på siden februar. Men han regner med at det blir en god heltidsstilling i løpet av 1999.

- Hvordan kom du på denne ideen?

- Du vet! Man sitter og leker seg... Jeg kom bare på det, sier han.

Tjenesten fungerer slik at man må melde seg på selv. De som ønsker å abonnere på tjenesten må bekrefte dette fra egen maskin.

Til toppen