RESULTATERFINANS

Lernout & Hauspie bortauksjonert til OCR-selskap

Restene av Europas falne stolthet innen språkteknologi, Lernout & Hauspie, er bortauksjonert til OCR-selskapet Scansoft for 39,5 millioner dollar.

29. nov. 2001 - 09:06
ScanSoft

Det belgiske språkteknologiselskapet Lernout & Hauspie var en tid Europas nest største programvarehus, med en markedsverdi på 10 milliarder dollar. Men salgsrapportene var forfalskede, ledelsen ble fengslet, og det lykkes ikke å redde selskapet fra konkurs. Mandag ble de siste verdiene auksjonert bort, og seint i går kveld ble resultatet av auksjonen kjent.

Med et bud på 39,5 millioner dollar overtar Scansoft rettighetene til all L&Hs teknologi for talegenerering og til noe av talegjenkjenningen. Andre deler av talegjenkjenningen gikk for henholdsvis fire og to millioner dollar til to mindre amerikanske språkteknologiselskaper, Multimodal Technologies og Vantage Technology. En søkemotor for lydfiler gikk til Dragon Catalyst, rester etter Dragon Systems som L&H kjøpte for noen år siden og som er kjent for den innebygde språkteknologien i Corel WordPerfect. Dragon Naturally Speaking er en del av pakken som gikk til ScanSoft.

I en pressemelding sier ScanSoft at selskapet regner med å tilby jobber til minst 150 av L&Hs ansatte. Det antar at den nye teknologien vil bidra til å øke selskapets omsetning med 35 millioner dollar i 2002.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.