Lervik er ferdig i Fast

Fast- gründeren kaster inn håndkleet.

Lervik er ferdig i Fast

Fast- gründeren kaster inn håndkleet.

Gründeren John M. Lervik trekker seg fra jobben som administrerende direktør i Fast Search & Transfer, det norske søkeselskapet som i fjor ble kjøpt opp av Microsoft.

Lervik har samtidig vært Microsofts overordnede sjef for søk og søketeknogi i hele Microsoft på verdensbasis. Også dette ansvaret gir han nå fra seg.

På spørsmål om sjefsbyttet vil skje umiddelbart eller lenger frem i tid, opplyser Microsoft at Lervik har gått med umiddelbar virkning.

- Han har sluttet, sier informasjonsdirektør Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge, til digi.no.

I en e-post til digi.no uttaler Fasts forhenværende styreleder følgende:

- En grundig gjennomgang av tidligere finansiell praksis, som førte til endringer i selskapets regnskapstall fra 2006 og 2007, har blitt gjennomført så slike problemer ikke skjer igjen. Nå som denne prosessen er over, har Lervik valgt å slutte i Fast.

Ifølge uttalelsen er det Bjørn Olstad, som overtar Lerviks ansvar. Olstad er tidligere teknologidirektør i Fast, og innehar tittelen Microsoft Distinguished Engineer.

Microsoft gjør det klart at sjefsbyttet ikke får noen som helst følger for satsingen på det norske datterselskapet og deres visjoner for søketeknologi.

- Microsoft har full tillit til Fast og satser for fullt på teamet, teknologien og visjonen for innovasjon i enterprise søk, uttaler styreformann Keith Dolliver i FAST Search & Transfer.

    Les også:

Til toppen