JUSS OG SAMFUNN

Les dette og spre det videre til dine venner og kolleger!

En slik tittel indikerer at dette er tøv og pølsesnakk. Får du en epost med denne oppfordringen, er det etter all sannsynlighet en såkalt hoax - eller falsk virusvarsel - som du ikke bør plage hverken venner eller kolleger med.

Therese Werenskiold
14. mai 2001 - 12:16

Dette kan tydeligvis ikke sies ofte nok - folk går på dem gang på gang - de såkalte hoaxene eller falske virusmeldingene.

Den siste farsotten er som følger (du har sikkert fått den du også):

"Viktig informasjon!
Les dette og spre det videre til dine venner og kolleger!!!

Om du blir oppringt på din mobiltelefon av en person som ringer fra firmaet Erisell eller Esat og som sier at de kontrollerer mobiltelefonlinjen og ber deg trykke "990" eller "9900", alternativt sier att du er med i en konkurranse og ber deg trykke inn et visst nummer - bryt forbindelsen med en gang! Gjør du som de sier kobler de seg opp på ditt nummer og du får siden deres telefonregninger!!! Eneste løsningen blir siden å stenge abonnementet og skaffe et annet nummer. Mange har allerede gått på det."

- Historien er eldgammel som T-Forden, forteller digitodays tele-journalist Frode Eriksen fra sidelinjen. - Dette er bare pølsesnakk.

- Dessuten, legger han til. - Erisell heter Eircell og Esat heter Digifone.

Så derfor er oppfordringen - nok en gang: Ikke videresend slike kjedemailer eller falske virusvarsler. Det skaper bare usikkerhet og tar folks tid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.