Les Office-dokumenter direkte i Chrome

Google lover forbedret sikkerhet.

Les Office-dokumenter direkte i Chrome
Nå kan blant annet Excel-regnark åpnes direkte i Google Chrome ved hjelp av nettleserutvidelsen Chrome Office Viewer. Riktignok bare for lesing, og foreløpig bare i en betaversjon. Bilde: Skjermbilde

Google introduserte i går Chrome Office Viewer, en løsning som allerede er tilgjengelig for Chromebook, nå er tilgjengelig i en betaversjon for nettleseren Chrome. Det dreier seg om en nettleserutvidelse som kan vise både nye og gamle Office-filer direkte i nettleseren.

Dette tilsvarer i stor grad måten PDF-dokumenter kan vises direkte i Chrome, bortsett fra at PDF-leseren er innebygd i nettleseren, mens Office-leseren er en utvidelse som brukerne selv må laste ned.

Leseren er i utgangspunktet beregnet for Office-dokumenter som er tilgjengelige via Internett. Leseren har en lagringsknapp kan brukes dersom man også ønsker å lagre dokumentet lokalt.

Google hevder at løsningen er en rask og sikrere måte å åpne Office-dokumenter på. Bakgrunnen for dette er at leseren kjøres i en spesialtilpasset sikkerhetssandkasse som skal gjøre det vanskeligere for angripere å utnytte kompromitterte Office-filer i forsøk på å stjele privat informasjon eller å overvåke brukerens aktiviteter.

Betaversjonen av Chrome Office Viewer funger kun i dagens betautgave av Chrome 27 for Windows eller Mac.

Frakoblet

Google introduserte i går også ny funksjonalitet i tilknytning til fil- og dokumenttjenesten Google Drive. Dette inkluderer blant annet mer offline-funksjonalitet, slik at man nå også kan opprette eller redigere tegninger i Chrome, dersom Google Drive (Disk)-applikasjonen er installert i nettleseren. Applikasjonen støtter også automatisk synkronisering av brukerens tekstbehandlingsdokumenter, regneark og presentasjoner mellom Google Drive og et lokalt lager på pc-en. Dermed vil også disse dokumentene være tilgjengelige i Chrome, selv om maskinen ikke har nettilgang.

I tillegg har Google integrert Drive enda litt mer med samarbeidsfunksjonalitet fra Google+.