BEDRIFTSTEKNOLOGI

Leter etter ledige mobilnummer

Mobilselskapene har ennå ikke bestemt seg for hvordan de skal gripe an problemene med mangel på mobilnummer. - Det hadde vært for galt om mangel på nummer skulle begrense veksten i mobilmarkedet, sier administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen til digi.no.

Frode Eriksen
16. nov. 1999 - 12:11

Det var fredag at digi.no brakte nyheten om at Post- og teletilsynet bare satt igjen med en reserve på 200.000 mobilnummer, etter å ha tildelt de to mobilselskapene nesten 9,7 millioner nummer de siste ti årene. I dagens nummerplan som ble konstruert for ti år siden ble det ikke forutsett at antall mobiltelefonbrukere skulle vokse så sterkt som det har gjort.

Den saken finner du her:
Snart slutt på mobiltelefonnummer

Sjefingeniør i Post og teletilsynet, Arne Litleré, fortalte til digi.no at tilsynet nå vurderer å åpne for ytterligere 8 millioner nummer ved å ta i bruk mobilnummer som starter på 4 som en kortsiktig løsning. På lengere sikt vurderer tilsynet å innføre prefiks på tilleggstjenester knyttet til mobiltelefoni, eventuelt å endre nummerplanen til ni siffer, enten bare for mobiltelefonnummer eller i verste fall for alle telefonnummer i Norge.

Teleoperatørene har nå satt i gang arbeidet med å foreslå hvilke endringer de mener bør gjennomføres for at det skal få minst mulig konsekvenser for kundene, og for at kostnadene knyttet til en omlegging skal bli minst mulig.

Administrerende direktør i NetCom GSM as, Terje Christoffersen, sier til digi.no at selskapet har egne folk som jobber med nummerffektivisering, som blant annet vil komme med forslag til hva NetCom mener Post og teletilsynet bør gjøre for å løse problemene med for få mobiltelefonnummer.

- Det hadde vært for galt om mangel på nummer skulle stanse begrense veksten i mobilmarkedet, sier han.

Informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth H. Gjølme, sier til digi.no at selskapet nå vurderer dette med nummerproblematikken, der det arbeides arbeider med hva som vil være den beste løsningen for kundene sett med selskapets øyne.

Hun sier at problematikken har vært kjent og at en umiddelbar og enkel løsning kan være å åpne 4-serien for bruk til mobiltelefoni.

- En del av den vurderingen vi gjør er om vi skal støtte overgangen til et annet system med det samme, eller om vi skal vente.

Blant de to hovedalternativene til en permanent løsning er innføring av prefiks for tilleggstjenester til mobiltelefoni, eller innføring av nisifrede nummer.

Les også:
Disse eier mobilnummeret ditt
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.