LetsBuyIt.com kommer på børsen

Ledelsen i e-handelsselskapet LetsBuyIt.com kan puste lettet ut. Selskapet har fått inn penger, og kan entre den tyske teknologibørsen Neue Markt.

Ledelsen i e-handelsselskapet LetsBuyIt.com kan puste lettet ut. Selskapet har fått inn penger, og kan entre den tyske teknologibørsen Neue Markt.

LetsBuyIt.com kunne hatt en noe bedre timing på sin børsintro enn de fikk. Selskapet hadde grandiose planer om å komme på børs i begynnelsen av juli, men har måttet utsette gang på gang på grunn av lav interesse. Selskapet ble også tvunget til å senke prisen på aksjene.
Les mer om LetsBuyIt.coms notering:
LetsBuyIt.com med tysk markeds-surr
LetsBuyIt tvinges til å halvere prisen
LetsBuyIt ombestemmer seg
LetsBuyIt.com på børs i juli
LetsBuyIt utsetter børsintro
Men dette grepet gjorde susen. Selskapet fikk i totalt 62,3 millioner euro, mer enn 500 millioner norske kroner, noe som sikrer driften for en stund fremover. Dette verdsetter selskapet til 320 millioner euro, 2,6 milliarder norske kroner.

- Vi er kjempefornøyde. Jeg snakket med ledelsen nedover i Europa, og alle er i topp stemning. Nå kan vi snart ta helg med god samvittighet, sier en lettet Rune Kibsgaard Sjøhelle, informasjonssjef i LetsBuyIt.com til digi.no.

Sjøhelle opplyser at den halve milliarden selskapet har fått inn vil holde i 12 til 15 måneder, i forhold til de forretningsplanene selskapet har lagt opp. - Dette gir oss rom til å bevise hva vi er god for. Vi skal ikke tjene penger på emisjoner men på å selge varer, sier Sjøhelle.

Uansett, Sjøhelle sier det vil være behov for en finansieringsrunde til. Planen er å gå med lønnsomhet innen 2003.

Per i dag har tjenesten like mange medlemmer som en middels europeisk by, oppimot 760 000 personer. Sjøhelle sier at graden av de som kjøper blir enda større, og tror at denne trenden vil tilta fremover.

Les mer om medlemmstallene
Bare en av fem handler hos LetsBuyIt.com

Omtrent 90 prosent av de som tegnet seg for aksjer i selskapet er såkalte institusjonelle investorer. På grunn av nedgang i denne sektoren, samt skepsis i markedet, har de private investorene holdt seg unna aksjen.

Til toppen