LetsBuyIt.com med tysk markeds-surr

Den svensk-europeiske e-handelstjenesten Letsbuyit.com har prøvd å komme seg på børs flere ganger men har mislykkes hver gang. Nå kan det være at selskapet må endre sitt konsept i Tyskland på grunn av brudd på handels- og prislovgivning.

Det har ikke vært lett å være LetsBuyIt.com denne sommeren. Det svenske, men nå ganske så europeiske e-handelsselskapet, håper på at kundene vil strømme til selskapets samhandlingskonsept. Men investormarkedet har vært noe lunkne til selskapet som vil på den tyske teknologibørsen Neuer Markt.
Les om Letsbuyits harde ferd mot børsen:
Letsbuyit ombestemmer seg
LetsBuyIt.com på børs i juli
LetsBuyIt utsetter børsintro
Ettåringen LetsBuyIt verdsatt til 1,6 milliarder
LetsBuyIt blir nederlandsk

Selskapet har to ganger prøvd å la seg notere, men har måttet utsette introduksjonen hver gang på grunn av manglende interesse. Sist gang de prøvde var 7. juli, men utsatte til førstkommende fredag. Da skal aksjene attpåtil gå til halv pris.


Nå har selskapet brutt noen tyske handelsregler. Det mener i alle fall det tyske selskapet Cnited, som ifølge den tyske avisen Handelsblatt er en konkurrent til Letsbuyit.com. Disse krever nå gjennom distriktsdomstolen i Hamburg at Letsbuyit.com endrer sin markeds- og prisstrategi i Tyskland. Grunnen er at konseptet Letsbuyit.com har ikke lar seg harmonere til en gammel tysk handelslov.

Sjef for Letsbuyit.com i Tyskland, Rolf Hansen, sier til Handelsblatt at dersom kravet om forandring vinner frem i retten vil dette medføre at selskapet må endre sin prisingsmodell i Tyskland.

Letsbuyits konsept går ut på at dess flere som går sammen om å kjøpe den samme typen varen, kan presse prisene og dermed bli konkurransedyktig i forhold til andre e-handelstjenester. Prisen på produktene som "samhandles" på denne måten blir derfor lavere dess flere som er med på å kjøpe.

Denne modellen må muligens forandres på, hvis den tyske konkurrenten får det som de vil.

Pressetalsmann for Letsbuyit, Rune Kibsgaard Sjøhelle, sier til digi.no at denne saken er blitt en storm i det kjente vannglasset.
- Dette er ikke alvorlig for oss. Det vil ikke gå ut over verken inntekter eller andre ting. Det er heller snakk om mindre justeringer, sier Sjøhelle til digi.no.

Ubeleilig nok kommer denne saken opp rett før selskapet skal gjøre sitt inntog på børsen. Dette er ikke noe moro å ha med seg i et allerede knusktørt marked, men Sjøhelle er avslappet i forhold til den planlagte noteringen.

- Vi har absolutt tro på at vi er på børs. Denne saken har det også blitt opplyst om i prospektet, sier Sjøhelle.

Det er viktig for letsbuyit å få pengene i børsemisjonen på plass. Mislykkes de med å hente inn penger på kapitalmarkedet, kan de risikere å gå tom for likvide midler innen året er omme.

Til toppen