LetsBuyIt.com reddet av tysk handelsgigant

Det svenske e-handelselskapet LetsBuyIt.com har reist seg fra rennestenen. Nå har nemlig selskapet fått en tysk detaljhandelsgigant som partner.

Det svenske e-handelselskapet LetsBuyIt.com har reist seg fra rennestenen. Nå har nemlig selskapet fått en tysk detaljhandelsgigant som partner.

LetsBuyIt.com N.V. var millimeter fra konkurs tidligere i år, men greide å redde stumpene i siste liten. Nå har den tyske detaljistgiganten Karstadt Quelle kommet selskapet til unnsetning. De to selskapene skrev en meget viktig avtale torsdag.

Karstadt Quelle er en av de største spillerne i det tyske varemarkedet, og omsetter årlig for 115 milliarder svenske kroner med sine 115.000 ansatte. Det skriver den svenske avisen Dagens Industri.

LetsBuyIt.com skal etter avtalen kunne bruke den veldige innkjøpsorganisasjonen til Karstadt Quelle samt ta i bruk selskapets kompetanse innenfor logistikk. Karstadt Quelle får en opsjon på aksjer i LetsBuyIt.com som kan løses inn innen 18 måneder. Størrelsen på opsjonen er dog hemmelig.

Det tyske selskapet skal dessuten bruke LetsBuyIt.coms merkevare til sine butikk- og postordrekonsepter.

Dagens Industri skriver at forhandlingene var på banen allerede i november i fjor, men ble avbrutt da det ble full økonomisk kollaps i LetBuyIt.com.

- Dette er et bra ekteskap mellom et selskap fra den nye økonomien og ett fra den gamle, sier Fredrik Staël von Holstein, som er administrerende direktør for LetsBuyIt.com.

Han mener at dette er en avtale som kan gjøre det lettere for selskapet å oppnå lønnsomhet, men kan ikke love at dette skjer innen neste år.

Til toppen