LetsBuyIt kollapser i Sverige

E-handelstjenesten LetsBuyIt kjemper fortsatt en desperat kamp for å overleve.

E-handelstjenesten LetsBuyIt kjemper fortsatt en desperat kamp for å overleve.

Norske CoShopper fant ut en god del tidligere at samhandel på Internett rettet mot forbrukere var en knallhard forretningsmodell og ble i stedet en underleverandør av e-handelstjenester under navnet CoTech.

Med bedriftskunder i 15 land håper CoTech på å få det litt mer lukrativt enn å være avhengig av internettbrukernes varierende interesse for gode produkttilbud.

Den svenske konkurrenten LetsBuyIt.com som hadde hovedkvarter i Holland og ble notert på Neuer Markt, nekter å la seg avlive, den óg.

Riktignok blir den svenske enheten nå slått konkurs for å spare fem millioner euro, selskapet står i fare for å bli tatt av Neuer Markt etter at aksjen nå går for under én euro og selskapets en gang så fargerike Internett-gründer, Johan Staël von Holstein, forlot selskapet i forrige måned.

For ett år siden kuttet selskapet 60 prosent av staben, som bragte dem ned i 200 medarbeidere. Nå kuttes nye 60 prosent, noe som fører selskapet ned på 22 medarbeidere. Det melder Financial Times på sitt nettsted, FT.com.

LetsBuyIt har, som CoTehc/CoShopper, ikke bare kuttet ekstremt mange jobber det siste året, men også endret forretningsmodell. Nå selges varer på vegne av bedriftskundene, uten salg på egen site. I øyeblikket er dessuten Internett-tjenesten, med sine fire språk, nede for telling.

Grunnlegger John Palmer nekter likevel å la seg knekke:

- Vi har hatt flere liv enn en katt. Kanskje jeg er totalt gal eller masochist, men dette er noe jeg startet for tre år siden. Jeg mener fortsatt dette er en levedyktig virksomhet som har en sunn fremtid med dagens struktur, sier Palmer til FT.com.

Til toppen