LetsBuyIt mener de er reddet med 425 millioner

E-handelsselskapet LetsBuyIt hevder de nå har fått finansieringen på plass for å sikre den videre driften. Totalt skal 52 millioner euro være bragt til veie av nye og gamle aksjonærer.

Ledelse og bostyre i det konkurstruede e-handelsselskapet LetsBuyIt.com melder nå at selskapet har greid å få på plass en finansieringspakke på totalt 52 millioner euro. Dette skal være nok til å holde selskapet flytende frem til man begynner å tjene penger.

Pengene skal være stilt til rådighet av både nye og gamle aksjonærer. Det opplyses ikke om hvor stor del av denne investeringen som dekkes av den omstridte finansmannen Kim Schmitz.

Umiddelbart blir 20 millioner euro av disse midlene gjort tilgjengelig. De resterende pengene vil bli gjort tilgjengelig fra og med mars i år. Forutsetningen for at selskapet kan disponere over disse midlene er at man gjennomfører en vellykket restrukturering og at selskapet når enkelte delmål som er satt opp underveis i de påfølgende tolv månedene fra mars.

Som et ledd i denne restruktureringen har selskapet allerede annonsert at man trekker seg ut fra flere land og sier opp om lag 200 av de 350 ansatte.

Selskapet vil løpende utstede 125 millioner nye aksjer mot innbetaling av investeringen. Dette innebærer at de nye aksjene blir emittert til en gjennomsnittskurs på rundt 42 cent. Aksjekursen steg i uoffisiell handel i går rett fra rundt 50 cent til 80 cent da nyheten om redningsoperasjonen ble kjent.

Det er nå planlagt at selskapet skal begynne å tjene penger i november 2002. Dagens finansieringspakke skal etter selskapets oppfatning rekke frem til dette tidspunktet.

Til toppen