LetsBuyIt utsetter børsintro

Felleskjøpet LetsBuyIt.com skylder på markedssituasjonen og utsetter børsnoteringen i Tyskland. Ny dato er ikke bestemt. - Vi skal på børs, forsikrer PR-direktør Rune Kibsgaard Sjøhelle.

Felleskjøpet LetsBuyIt.com skylder på markedssituasjonen og utsetter børsnoteringen i Tyskland. Ny dato er ikke bestemt. - Vi skal på børs, forsikrer PR-direktør Rune Kibsgaard Sjøhelle.

Det i utgangspunktet svenske felleskjøpet LetsBuyIt.com opplyste i dag at de utsetter introduksjonen på Neue Markt i Frankfurt som skulle skje 7. juni.

Meldingen om at internettselskaper utsetter børsplanene på grunn av den usikre markedssituasjonen begynner å bli gjennomgangsmelodien i år 2000. Både Boxman, AltaVista og Bertelsmann, gjennom datterselskapet Bertelsmann Online, gjorde det samme tidligere i år.

Les nærmere om det her:


Boxman utsetter børsplaner
Bertelsmann utsetter bol.com-notering
AltaVista utsetter børsnotering

Det var meningen at selskapet i dag skulle begi seg ut på en presentasjonsrunde med informasjon om prisnivå. LetsBuyIt har per dags dato 550.000 medlemmer og opplyser selv at de vokser med 25.000 medlemmer i uka.

- Avgjørelsen om å utsette børsnoteringen ble tatt i går i overenskomst med våre aksjonærer og tilretteleggeren Robertson Stephens International. På grunn av den nåværende markedssituasjonen er vi av den oppfatning at vi ikke vil bli rettferdig verdsatt i markedet, sier konsernsjef Martin Coles.

Det er verdt å merke seg at ingen ny dato for intro er valgt.

- Vi har ennå ikke valgt en ny dato. Likevel er vi sikre på at vi kommer til å få en vellykket børsintroduksjon siden vi så langt har fått veldig positive tilbakemeldinger fra institusjonelle investorer, sier Coles.

PR-direktør Rune Kibsgaard Sjøhelle sier til digi.no at det er et alt for nervøst marked.

- Vi og alle andre trodde at bunnen var nådd ved påsketider. Vi og alle andre tok feil. Når Nasdaq faller seks prosent på én dag, er det ikke verdt å forsøke, sier han.

- Vi ikke gjøre det nå, men vil på sikt trenge langsiktig kapital med institusjonelle investorer. Vi følger markedet tett og har ikke satt noen ny dato, sier Sjøhelle som er helt sikker på at det blir en børsnotering.

- Det må vi gjøre, sier han. Sjøhelle vil ikke si hvor lenge det ekspansive selskapet skal kunne klare seg på eksisterende midler.

LetsBuyIt har i dag rundt 300 ansatte i konsernet. og 55 av disse befinner seg i Tyskland der børsnoteringen etter planen skulle gjennomføres.

Til toppen