RESULTATERFINANS

Lettelsens sukk hos Oracle

Kvartalstallene viser faktisk (en liten) vekst.

Oracle-sjef Larry Ellison (hvit caps) følger med på dag 6 i America’s Cup-regattaen i San Francisco Bay 15. september. Per torsdag ettermiddag ligger ikke Oracle Team USA an til å vinne.
Oracle-sjef Larry Ellison (hvit caps) følger med på dag 6 i America’s Cup-regattaen i San Francisco Bay 15. september. Per torsdag ettermiddag ligger ikke Oracle Team USA an til å vinne. Bilde: Getty Images/Getty Images/All Over Press
19. sep. 2013 - 14:04

Kvartalet ut august er det første i Oracles regnskapsår. Tallene ble kunngjort i går kveld. De viser beskjeden vekst: Omsetningen er opp 2 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 8,37 milliarder dollar. Driftsresultatet står stille på 2,87 milliarder dollar. Nettoresultat før skatt er ned 1 prosent til 2,66 milliarder dollar.

Pressemeldingen presiserer at dersom man korrigerer for valutasvingninger – dollaren har styrket seg – vokser omsetningen med 2 prosent, mens resultatet etter skatt vokser med 8 prosent.

Programvare står for 73 prosent av Oracles omsetning, mot 70 prosent for et år siden. Nye lisenser og skyabonnementer økte med 5 prosent til 1,65 milliarder dollar. Oppdaterte lisenser og support økte med 7 prosent til 4,43 milliarder dollar.

Maskinvare (gamle Sun) står for 15 prosent av Oracles omsetning, og faller 7 prosent til 1,26 milliarder dollar. Produktsalget er ned 14 prosent til 669 millioner dollar, mens support er opp 3 prosent til 592 millioner dollar.

Den siste store inntektsposten er tjenester. Den er ned 8 prosent til 1,03 milliarder dollar.

Oracle-president Mark Hurd peker på at maskinvarekategorien «tilrettelagte systemer» («engineered systems», altså dedikerte enheter som Big Data Appliance, Exadata, Exalogic, Exalytics og så videre) har hatt sitt beste kvartal noensinne, målt i volum, med en vekst på over 60 prosent.

Søndag kveld holder Oracle-sjef Larry Ellison åpningstalen i Oracle Open World, et gigantisk kundearrangement i San Francisco med 60 000 deltakere. Han vil blant annet kunngjøre en i-minne-utvidelse til databaseverktøyet.

Analytiker Daniel Ives i FBR Capital Markets sier i en kommentar sitert av Wall Street Journal sier at tallene møtes med lettelse av investorene. UBS-analytiker Brent Thill mener kvartalstallene er «gode, men ikke svært gode», og sier at Oracle har kastet bort ressurser på maskinvare som de heller skulle investert i nettskyen.

Omsetning er noe lavere enn analytikerne hadde ventet. Nettoresultatet er derimot bedre enn ventet. Oracle-aksjen falt 3,5 prosent da kvartalstallene ble fulgt opp av svakere prognoser for inneværende kvartal enn analytikerne hadde ventet.

Ellison var forhindret fra å delta i analytikersamlingen der tallene ble kunngjort og diskutert, på grunn av en America’s Cup-regatta i San Francisco-bukten. Oracle Team USA tapte den første runden, og den andre runden ble avløst på grunn av sterk vind.

UBS-analytiker Thill hadde denne kommentaren til Bloomberg:

– Det er symbolsk, det som skjer i regattaen. Det har det tøft både til vanns og til lands.

Thill anbefaler for øvrig å kjøpe Oracle-aksjen.

Dekningen på digi.no av de siste kvartalsresultatene til Oracle viser at det er lenge siden selskapet opplevde solid vekst.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.