SLACK

Lettere samarbeid med Slack

Bedriftsfokusert samhandlingstjeneste som kan integreres med en rekke andre nettjenester.

Slack er en samhandlingstjeneste rettet mot bedrifter som også kan integreres med en rekke andre skytjenester.
Slack er en samhandlingstjeneste rettet mot bedrifter som også kan integreres med en rekke andre skytjenester.
12. feb. 2014 - 17:08

På mange arbeidsplasser er det fortsatt epost som er det foretrukne mediet hva gjelder samarbeid mellom de ansatte. Noen har tatt i bruk sosiale medier til slike formål – 18%, i følge statistikk fra SSB i fjor høst.

Eksempler på tjenester myntet på samarbeid internt i bedriften er Yammer (som Microsoft kjøpte sommeren 2012), Socialcast (fra VMware), Chatter (fra Salesforce) og Basecamp.

Slack er et relativt nytt skudd på stammen og ble lansert i august. Tjenesten er fortsatt i begrenset «preview»-utgave som krever invitasjon, men vår erfaring er at invitasjonen kommer ganske umiddelbart etter at man har meldt sin interesse for tjenesten, hvorpå man kan invitere kolleger til å delta.

Integreres med andre tjenester

En ting som gjør at Slack stikker seg ut fra mengden, er måten den også kan integreres med andre tjenester på. Eksempler er Dropbox, Google Drive, Github, JIRA, Trello, Zapier og RSS-strømmer, i tillegg til en rekke andre. Blant de mest kjekke funksjonene er søket, som fungerer på tvers av disse tjenestene – alt innhold som tilgjengeliggjøres via Slack blir indeksert (ikke bare på filnavn, men også på selve innholdet). Det er selvsagt også mulig å laste opp lokalt lagrede filer.

Slack gir muligheten til å opprette ulike samtalerom, som enten kan gjøres tilgjengelig for alle, eller private, der utvalgte brukere har tilgang. Tjenesten støtter også direktemeldinger mellom to personer, i tillegg til «mentions», på samme måter som på Twitter og Facebook. Varsler kan settes individuelt pr samtalerom; enten ved all aktivitet, der du blir nevnt eller der bestemte nøkkelord dukker opp.

Mobilapper

I tillegg til å kunne brukes i nettleseren, finnes også apper for Android og iOS. OSX har en nedlastbar app fra App Store (i praksis en wrapper), og Linux/Windows-brukere kan eventuelt lage tilsvarende via den innebygde funksjonen i Chrome. Aktivitet synkroniseres på tvers av enheter, slik at elementer som er lest ett sted også blir flagget som lest andre steder.

Tjenesten kan brukes gratis, men er da begrenset til 5GB lagringsplass pr hode, 5 integrerte tjenester og 10.000 søkbare meldinger. Prisplanen går så fra $8 pr bruker pr måned og oppover, avhengig av ønsket funksjonalitet og lagringsplass – dog har ikke skaperne begynt å ta betalt ennå, så all funksjonalitet er foreløpig uten kostnad.

OPPDATERT: Bare timer etter at denne artikkelen ble publisert, ble tjenesten åpnet for alle.

Slack er utviklet av selskapet Tiny Speck, som ble startet av Flickr-skaper Stewart Butterfield.

Bruker dere lignende løsninger i din bedrift? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet under.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.