Level 3 Communications

Level 3 er avtalt solgt for 280 milliarder

Det er klart for storfusjon.

Det er duket for storfusjon mellom Level 3 og Centurylink. Arkivfoto.
Det er duket for storfusjon mellom Level 3 og Centurylink. Arkivfoto. (Bilde: David Zalubowski, AP)

Det er klart for storfusjon.

Level 3 Communications er avtalt solgt til teleselskapet Centurylink. Transaksjonen det meldes om mandag har en oppgitt verdi på 34 milliarder dollar, inkludert gjeld.

Det tilsvarer drøyt 280 milliarder norske kroner.

Begge partene er børsnoterte amerikanske virksomheter med et globalt tjenestetilbud. Mest kjent, sett med norske øyne, er Level 3.

De eier et globalt nettverk av fiberforbindelser og selger blant annet mellomlagringstjenester (content delivery network, CDN) og internett transitt. Netflix er en av deres største kunder.

Fibernettverket til Level 3 strekker seg mer enn 330.000 kilometer. Det inkluderer egne undersjøiske kabelstrekk og virksomhet i 60 land. Deres IP-baserte stamnett har en oppgitt kapasitet på mer enn 42 terabit per sekund.

Centurylink har også en omfattende fiberbasert infrastruktur både i USA og internasjonalt. De har en lang portefølje av tjenester som inkluderer alt fra bredbånd og telefoni til konsulentvirksomhet. De har også 55 datasentre i Nord-Amerika, Europa og Asia.

Kjøpesummen tilsvarer en budpremie på 42 prosent målt mot aksjekursen til Level 3, før nyhetsbyrået Reuters i forrige uke meldte at partene nærmet seg en avtale.

Begge selskapenes styrer har enstemmig anbefalt oppkjøpet, så blir det opp til aksjonærene samt regulatoriske myndigheter å sette det endelige godkjentstempelet.

Ifølge kunngjøringen om salget vil transaksjonen ventelig være fullført i løpet av tredje kvartal 2017.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen