ANALYSER

Leveranseproblemer for Xbox 360

Salget av Xbox 360 er svakere enn analytikerne hadde forventet. Microsoft skylder på underleverandørene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2006 - 11:34

Før Xbox 360 ble lansert i USA, uttalte Microsoft at selskapet hadde som mål å selge mellom 2,75 og 3 millioner enheter de første 90 dagene spillmaskinen var i salg. I forbindelse med denne uttalelsen, anslo analytikere at salget i 2005 måtte komme opp i 1,5 millioner enheter, for at 90-dagersmålet skulle nås.

Ifølge Financial Times, anslår analytikere nå at det ble solgt 1,3 millioner Xbox 360-maskiner globalt i fjor, samtidig som det ventes knapphet på maskinen nå i januar. Dermed kan det bli vanskelig for Microsoft å få levert så mye som inntil 3 millioner enheter innen slutten av februar.

digi.no har sjekket en rekke norske nettbutikker, men alle oppgir at de er utsolgt for Xbox 360. De fleste er også usikre på når de vil få spillmaskinen tilgjengelig på lager, selv om enkelte antyder at de vil komme senere i januar.

Microsoft skal ikke ha gjentatt dette målet under forrige ukes CES 2006-arrangement, men mener fortsatt at det vil kunne levere mellom 4,5 og 5,5 millioner enheter innen utgangen av juni.

    Les også:

Peter Moore, sjef for markedsføringen av Xbox, sier til Financial Times at selskapet opplevd leveranseproblemer i forbindelse med noen av de 1700 delene Xbox 360 består av. Dette har forsinket monteringen. Selve monteringskapasiteten er nå i ferd med å økes, siden en tredje kontraktprodusent, Celestica, er i ferd med å begynne produksjonen. Fra før har Microsoft benyttet Flextronics og Wilstron for montering av selskapets nye spillmaskin.

Det hittil noe svake salget av Xbox 360 har også ført til et begrenset salg av spill til maskinen. Ved lanseringen ble det gjort tilgjengelig 18 titler.

- Vi elsker produktlanseringer, men ikke nødvendigvis for det de gjør de første tre til seks månedene, sier Brian Farrelll, administrerende direktør i spillselskapet THQ, til Financial Times. Han er dermed ikke overrasket over knappheten på spillmaskinen.

Ifølge Microsoft vil 50 nye spilltitler til Xbox 360 bli tilgjengelige i juni. Flere spillselskapet vil drøye med å utgi mange viktige titler inntil antallet brukere er blitt større.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.