Leverer gode tall mens sjefen er borte

Apple leverte bedre tall enn forventet, men investorene var mest interessert i toppsjefens helse.

Leverer gode tall mens sjefen er borte

Apple leverte bedre tall enn forventet, men investorene var mest interessert i toppsjefens helse.

Apple pleier å være i vinden på denne tiden av året. De siste årene har selskapet satset hardt på å vise frem nye spennende produkter på Macworld-konferansen som går av stabelen tidlig i måneden, men i år var det relativt beskjedne lanseringer.

Fokuset er isteden rettet mot Steve Jobs og hans helse. Han droppet Macworld, og har nå

sett seg nødt til å ta en sykepermisjon i et haltv år fremover.

I hans fravær var det Tim Cook, selskapets Chief Operating Officer, som sto for presentasjonen av kvartalstallene.

De viste en vekst på 6 prosent i omsetningen, noe som kom litt overaskende på analytikerne som følger selskapet. Omsetningen endte på 10,6 milliarder, og av det endte overskuddet på 1,58 milliarder dollar.

På tross av resultatene, så gikk det første spørsmålet fra analytikerne på toppsjefens helse. Cook ville ikke ut med noen nye opplsysninger, men nøyde seg med å si at alt fortsetter som før.

- Selskapets verdier har solide røtter. Vi mener vi er på jorden for å skape fantastiske produkter, og det forandres ikke, sa Cook i en telefonkonferanse, ifølge Associated Press.

I løpet av kvartalet solgte Apple 4,4 millioner iPhone-enheter. Det er imponerende høyt med tanke på at dette er en relativt dyr mobil, men det var litt skuffende for analytikere som hadde håpet på at Apple skulle klare å selge hele 5 millioner mobiler.

iPod-salget går fortsatt meget bra, og Apple kunne rapportere hele 22,7 millioner solgte enheter. Salget har stagnert i USA, men veksten ble sikret takket være økt salg i Europa og Asia.

    Les også:

Apple gjør det også skarpt i PC-markedet. Macintosh-salget økte med 9 prosent, selv om resten av markedet har flyttet fokuset over på små billigere netbooks, et marked som Apple foreløpig har ignorert.

Til toppen