Leverer kvart-mikron prosessorer

AMD annonserte tirsdag at selskapet allerede i siste kvartal i 1997 leverte K6-prosessorer basert på 0,25 mikron teknologi

AMD annonserte tirsdag at selskapet allerede i siste kvartal i 1997 leverte K6-prosessorer basert på 0,25 mikron teknologi

Ifølge Newsbytes har hele produksjonen fram til nå blitt kjøpt opp av IBM og Compaq, slik at ingen av brikkene har nådd de vanlige distribusjonskanalene. Det er i første omgang snakk om K6-prosessorer med klokkehastighet på 233 og 266 MHz.

- Det er neste generasjons prosessorteknologi, sier David Frink, talsmann for AMD, til Newsbytes.

- Vi bruker det samme produksjonsutstyret, men endringen i prosessteknologien forminsker produktet, slik at vi får flere brikker ut av hver silisiumskive. Disse har reduserte termiske karakteristika og tillater høyere klokkehastigheter.

Frink forteller at AMD har utsatt annonseringen av de nye brikkene i forrige kvartal av hensyn til IBM og Compaq.

IBM vil bruke 266 MHz brikkene i sin nye stasjonære PC, Aptiva E46, mens Compaq vil bruke 233 MHz brikkene, som er beregnet for bærbare PC-er, i sin nye Presario 1621 notebook.

Overgangen til mindre strømkrevende brikker gjør at AMD kan entre ett nytt marked for sine K6-prosessorer; bærbare PC-er. Dette er avtalen med Compaq et godt eksempel på. Dette kan gi AMD en pustepause i kampen mot Intel, som stadig senker prisene for å gjøre AMDs marginer enda mindre.

Til toppen