BEDRIFTSTEKNOLOGI

Leverer satellittsystem med Matra Marconi

Oslo Børs ble servert flere gode nyheter fra Nera i dag. Foruten en betydelig omsetnings- og resultatforbedring i tredje kvartal, kunne selskapet melde om en ny samarbeidsavtale med Matra Marconi Space Ltd.

Øystein Kvistad
22. okt. 1997 - 11:13

Nera ASA og Matra Marconi Space Ltd. har undertegnet en intensjonsavtale om å gå sammen om å levere satellittbaserte turnkey kommunikasjonssystemer for håndholdt og faste GSM-kompatible systemer.

Begge selskapene må sies å være ledende innen sine felt og ser nye muligheter åpne seg gjennom å dra gjensidige veksler på selskapenes ulike ekspertise innen utvikling og leveranser av geostasjonære satellitter og jordstasjonsustyr for mobile telekommunikasjons- systemer. Både Nera og Matra Marconi Space har gjennom mange år vært hovedleverandører til Inmarsat-systemet.

- Dette er en viktig strategisk avtale, sier Bjørn Ove Skjeie, direktør for Forretningsområdet Satellittkommunikasjon. Han understreker at det nye samarbeidet ikke betyr at Nera nå vil nedprioritere Inmarsat-systemet. Leveranser av terminaler, tjenester og landjordstasjoner til Inmarsat-systemet vil fremdeles være en viktig del av Neras virksomhet.

- Men i fremtiden vil det bli flere nye satellittsystemer, som vil fokusere på forskjellige behov og forskjellige kunder. Neras mål er å etablere selskapet som en samarbeidspartner for flere av de nye systemene, sier Skjeie i en pressemelding.

Ny teknologi gjør geostasjonære-systemer svært konkurransedyktige for faste såvel som håndholdte tale-, faks- og datatjenester, som er kompatible og interoperasjonelle med både GSM- og PSTN-nett. Nera vil ha ansvaret for å levere infrastruktur for jordsystemene, opplyser selskapet i pressmeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.