SQL Server 2005

Levetiden snart ute for aldrende SQL Server

Under seks måneder gjenstår, advarer Microsoft.

Det kan være på tide å planlegge utfasingen av SQL Server 2005, siden Microsoft avslutter supportperioden om et knapt halvår.
Det kan være på tide å planlegge utfasingen av SQL Server 2005, siden Microsoft avslutter supportperioden om et knapt halvår. (Bilde: Microsoft)

Under seks måneder gjenstår, advarer Microsoft.

Microsoft nå oppfordrer kunder som fortsatt bruker SQL Server 2005, til å vurdere å oppgradere til en nyere versjon i månedene som kommer, da supportperioden for 2005-utgaven er i ferd med å løpe ut.

Redusert sikkerhet

Den 12. april 2016, altså om knappe seks måneder, vil Microsoft ikke lenger tilby forlenget støtte for SQL Server 2005. Det innebærer i alle fall at det ikke lenger kommer til å bli gitt ut oppdateringer av noe slag til programvaren, inkludert sikkerhetsoppdateringer.

Microsoft benytter anledningen til å fortelle om de mange fordelene det skal være ved å oppgradere til SQL Server 2014, som er den nyeste utgaven av databasesystemet.

Dette inkluderer for eksempel betydelig høyere ytelse, blant annet med i-minne-teknologi, samt bedre tilgjengelighet og administrasjonsmuligheter.

En annen, gammel sliter: På tide å ta farvel med Windows Server 2003 

Til toppen