BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lexmark dobler markedsandelen

Lexmark befester sin posisjon som landets nest største skriverleverandør. I løpet av første halvår er det solgt 25.000 Lexmark-skrivere i Norge. Dermed har selskapet økt sin markedsandel fra ni til 21 prosent fra første halvår i fjor.

Øystein Kvistad
29. juli 1997 - 12:57

Lexmark Norge kan skilte med et driftsresultat for årets seks første måneder på 9,4 millioner kroner av en omsetning på 92 millioner. Selskapet har økt omsetningen med 70 prosent fra 54 millioner kroner fra første halvår i fjor. Skriverprodusenten ligger dermed svært godt an til å slå fjorårets salgsresultat med bravour. I fjor omsatte Lexmark Norge for 125 millioner kroner totalt.

I en pressemelding fra selskapet opplyses det at antallet solgte enheter er økt med 311 prosent sammenliknet med første halvår i fjor. Den største økningen er kommet innen blekksegmentet, hvor Lexmark nå har en markedsandel på 26 prosent sammenliknet med ti prosent i samme periode i fjor. Storkontrakten med Statoil tidligere i år har bidratt mye, men Lexmark har også en betydelig vekst hvis man ser bort fra denne.

I segmentet for raske laserskrivere for nettverk har Lexmark lenge hatt en markedsandel på rundt 60 prosent.

Lexmark International Group Incorporated kan også notere et rekordresultat for annet kvartal på 34 millioner dollar, eller 45 cents per aksje. Fortjenesten per aksje er 11 prosent høyere enn i annet kvartal 1996 da resultatet var på 40 cents per aksje. Driftsresultatet var på USD 58 millioner, en økning på ni prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Lexmark-konsernet omsatte for USD 556 millioner i årets seks første måneder mot USD 555 millioner i fjor.

Første halvår 1997 viser en fortjeneste per aksje før ekstraordinære poster på 85 cents, 22 prosent høyere enn i fjor. Driftsresultatet var på USD 113 millioner, en økning på 17 prosent. Omsetningen i årets første seks måneder var på USD 1,14 milliarder sammenliknet med USD 1,143 milliarder i fjor.

Det kan dermed se ut som om konsernet får vanskeligheter med å matche totalsalget for i fjor på til sammen USD 2,4 milliarder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra