LG annonserte to HD DVD/Blu-ray-enheter

I stedet for å annonsere én avspiller som støtter både HD DVD og Blu-ray Disc, slipper selskapet to produkter.

LG annonserte to HD DVD/Blu-ray-enheter
Bilde:

Det var på forhånd klart at LG Electronics ville lansere verdens første kombinerte avspiller for begge de optiske HD-formatene, HD DVD og Blu-ray Disc under denne ukens Consumer Electronics Show. Men i stedet annonserte selskapet to produkter.

Den ene, som heter GGW-H10N, er en enhet for bruk i PC-er. Den kan lese og skrive til Blu-ray-plater med inntil to lag, samt lese fra HD DVD-ROM, DVD og CD. Den kan brenne Blu-ray-plater med 4x hastighet, noe som betyr at den kan fylle en ettlags plate på 25 GB i løpet av 23 til 24 minutter.

Super Multi Blue vil komme i salg, i hvert fall i USA, i løpet av dette kvartalet. Forventet utsalgspris er 1199 dollar.

Enheten bruker en spesiell optisk pickup som LG selv har utviklet. LG kaller den samlede teknologien for 'Super Multi Blue’.

Denne teknologien benytter også den separate dual-HD-avspilleren BH100, som altså er beregnet for stuebruk. Også denne enheten koster 1199 dollar, noe som er betydelig dyrere enn de fleste HD DVD-enheter som finnes på markedet i dag. Ifølge News.com koster slike enheter mellom 200 og 500 dollar i USA for tiden. Prisen tilsvarer derimot en gjennomsnittlig Blu-ray Disc-enhet. Slike enheter koster mellom 500 og 1500 dollar i USA. I Norge er utvalget foreløpig svært begrenset.

BH100 støtter avspilling med oppløsning på inntil 1080p. Den oppskalerer vanlig DVD til 1080i. Den støtter blant annet formatene MPEG-2, VC-1, H.264 video, MPEG1/2 audio, Dolby Digital, Dolby Digital+, DTS og DTS-HD audio. Enheten vil leveres med kontakter for blant annet HDMI ut, komponent/kompositt video og optisk/koaksial/diskret 5.1 kanalers lyd.

Også BH100 skal komme på markedet i dette kvartalet, i hvert fall i USA.

Les mer om: