UTVIKLING

LG med utviklerverktøy for webOS

Ønsker flere utviklere av smart-tv-apper.

LG satser tungt på webOS i selskapet tv-produkter og ønsker nå at flere utviklere bidrar med applikasjoner.
LG satser tungt på webOS i selskapet tv-produkter og ønsker nå at flere utviklere bidrar med applikasjoner. Bilde: LG

LG Electronics kjøpte i fjor rettighetene til det Linux-baserte operativsystemet webOS fra HP, som allerede to år tidligere hadde lagt ned all satsing på systemet. Operativsystemet ble lansert i 2009 av Palm, som HP kjøpte året etter.

LG har tatt i bruk webOS i smart-tv-er. Denne uken kunngjorde selskapet at det har kommet med et sett med utviklerverktøy (SDK) som skal gjøre det enklere for utviklere å lage applikasjoner som er kompatible med tv-ene.

Appene er i stor grad basert på standardisert webteknologi som HTML, CSS og JavaScript. Ifølge LG inneholder verktøykassen blant annet en emulator som gjør at utviklerne kan etablere en virtuelt webOS-miljø på sin egen pc.

– En av de viktigste grunnene til at vi valgte webOS som operativsystem for våre Smart TV-modeller er at plattformen både er bruker- og utviklervennlig, sier Lorraine Bayram, nordisk smart-tv-spesialist hos LG Electronics, i en pressemelding.

– Å hjelpe utviklere med å lage apper som er optimaliserte for våre TV-modeller er svært viktig for oss. Når det ikke finnes en dominerende standard for smart-tv-er i bransjen, er det vår høyeste prioritet å utvide webOS-økosystemet, sier Bayram.

LG er dog blant Googles Android TV-partnere, riktignok gjennom datterselskapet LG U+, som levere telekomtjenester.

Blant det andre som følger med i verktøykassen, i tillegg til dokumentasjon av programmeringsgrensesnittene, er tips, eksempel-apper og en steg-for-steg-innføring for nybegynnere.

Utviklerverktøyene og mer informasjon finnes her.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.