ANALYSER

LG mobil-eiere er mest fornøyd

Mobilkunder foretrekker LG-telefoner med CDMA-teknologi, viser en global amerkansk undersøkelse.

LG Electronics tok den største markedsandelen globalt på høyhastighetsmodeller i tredje kvartal 2005, viser en global mobiltelefonundersøkelse utført av Strategy Analytics (SA).

Det er spesielt nord-amerikanere som har trykket LGs høyende-telefoner med CDMA-teknologi til brystet etter at modellene ble lansert der.

I tredje kvartal 2005 økte markedsandelen i Nord-Amerika med 86 prosent sammenlignet med andre kvartal. Dette er 47 prosent vekst målt opp mot samme periode fra i fjor.

Selskapet leverte i løpet av tredje kvartal 8,8 millioner CDMA-telefoner verden over. Dette gir en markedsandel på 23,8 prosent.

Industrianalytikerne sier at LG har lykkes med å levere CDMA telefoner med sofistikerte funksjoner.

Antall enheter gjennom de tre første månedene er 22 millioner som setter LG i beste divisjon.

Inkludert GSM-modeller leverte LG Electronics i alt 15,5 mobiltelefoner på totalmarkedet i tredje kvartal. Dette plasserer LG på fjerde plass blant de andre store som Sony Ericsson, Nokia og Motorola.

Undersøkelsen måler hvordan kunder er fornøyd utfra 19 kriterier. I Europa oppnådde selskapet topppoeng i 17 av 19 kriterier og i USA ni av 19.

Undersøkelsen bygger på svar fra 2.000 brukere.

LG får topprangering både i kundetilfredshet og antall leveringer.

LG-brukere kaller produktet stilfullt. På dette kriteriet fikk Nokia lavest poeng. LGs fornøydhetsgrad var 80 prosent i Europa og 86 prosent i Vest-Europa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.