ANALYSER

LG og Samsung med raskest mobildata

Selskapenes mobiler dominerer i omfattende hastighetstest.

Smartmobilen LG G3 gjør det aller best i testen til JoikuSpeed og Netradar, hvor den faktiske mobildatahastigheten til flere tusen ulike håndsett har blitt målt av under vanlig bruk. Det må dog tas en rekke forbehold ved resultatene i testen, siden enhetene sjelden har blitt testet under de samme forholdene.
Smartmobilen LG G3 gjør det aller best i testen til JoikuSpeed og Netradar, hvor den faktiske mobildatahastigheten til flere tusen ulike håndsett har blitt målt av under vanlig bruk. Det må dog tas en rekke forbehold ved resultatene i testen, siden enhetene sjelden har blitt testet under de samme forholdene. Bilde: LG Electronics
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. okt. 2014 - 16:20

Det er mange faktorer som har betydning for hvilken hastighet man kan laste ned data med ved hjelp av mobildata.

De tre faktorene som spiller størst rolle er teknologien som er brukt, eventuelle hastighetsbegrensninger satt av mobiloperatøren og hvor raskt klientenheten er i stand til å motta (og sende) dataene.

Finske Joikuspeed og Aalto-universitetet i Finland tilbyr begge mobil- og nettbrettapper for måling av faktiske nettverkshastigheter. Begge er basert på NetRadar-teknologien som er utviklet ved det finske universitetet.

Denne uken publiserte de to aktørene en samlet rapport om resultatet av hastighetsmålinger som har blitt gjort med håndsett tilkoblet mobilnett i 184 ulike land. Undersøkelsen er basert på 384 097 målinger med mer enn 2000 ulike håndsettmodeller fra mer enn 200 forskjellige leverandører. Målingene er gjort via mobilnettet til mer enn 700 forskjellige operatører. Målingene er gjort mellom den 5. juni og 15. september.

Den aller raskeste målingen som har blitt oppnådd, ble gjort med en LG G3-telefon via TeliaSoneras 4G-nettverk i den sørlige delen av Helsinki. Hastigheten som ble oppnådd var på 137,8 megabit per sekund.

Basert på undersøkelsen har Joikuspeed og Aalto-universitetet rangert de 30 håndsettene, både smartmobiler og nettbrett, som har oppnådd høyest hastighet. Kun enheter hvor det er gjort minst 400 målinger er tatt med i listen. På de fem øverste plassene finner man kun enheter fra LG og Samsung. Nokia er godt representert på de neste sju plassene, mens Apple ikke oppnår noe høyere enn en 16. plass.

De 30 mobile enhetene som har oppnådd høyest hastighet ved nedlasting over mobilnett. <i>Bilde: JoikuSpeed/Aalto University Netradar</i>
De 30 mobile enhetene som har oppnådd høyest hastighet ved nedlasting over mobilnett. Bilde: JoikuSpeed/Aalto University Netradar

Det er mange faktorer som kan ha påvirket resultatene til enkelte enheter i negativ retning. For eksempel kan det være at ingen av dem som har brukt testappene på for eksempel en iPhone, har brukt den i et nettverk til tilbyr høyere hastighet enn den som er oppgitt over. Samtidig skulle man tro at de fleste av Apples enheter, som stort sett er de mest utbredte av alle på markedet, bør være dem som har levert flest måleresultater i denne undersøkelsen.

Resultatene fra enheter som kun tilbys i markeder hvor det ikke tilbys særlig høye mobildatahastigheter, kan være påvirket av at enhetene ikke har blitt testet i nettverk som støtter høyere hastigheter.

Resultatene kan se litt annerledes ut dersom man for eksempel tar den gjennomsnittet av de fem

Blant de mer enn 700 ulike mobiloperatørene som ble brukt i testene, var det bare ni som oppnådde hastigheter på mer enn 90 megabit per sekund. Fem av disse er nordiske:

TeliaSonera (Finland), DNA (Finland), Elisa (Finland), M1 (Singapore), Singtel (Singapore), Rogers (Canada), T-Mobile (Tyskland), TDC (Danmark) og Telenor (Norge).

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.