LGs tv-er lekker enda mer data

Men nå lover selskapet opprydding.

LGs tv-er lekker enda mer data
LG skal komme med en fastvareoppdatering til de av selskapets tv-er som sender selskapet data om seervaner og filnavn. Bilde: LG

Digi.no skrev tidligere denne uken om et blogginnlegg hvor det ble avslørt at i alle fall noen av selskapets smart tv-er ikke bare sender LG informasjon om hvilke tv-kanaler brukeren ser på, men også navn på filer som er lagret på tilknyttede USB-lagringsenheter.

Nå har en ny blogger testet videre og kommer fram til at i alle fall hans LG-tv også rapporterer om navn på filer som deles av andre maskiner koblet til samme lokalnett som tv-en.

Siden digi.no henvendte seg til LG Nordic på onsdag og fikk i retur et foreløpig standardsvar som også BBC har fått på engelsk, har den britiske datatilsynet, Information Commissioner's Office (ICO), sagt at det vil granske det hele.

Det er først og fremst to problemer med det hele. Det ene er at kundene ikke på noe tydelig måte har blitt gjort klar over både eksistensen og omfanget av denne datainnsamlingen. Det andre er at innstillingen som brukerne tilsynelatende skal kunne bruke for å skru det hele av, ikke har noen effekt. Man kan jo også spørre seg om det er rimelig at LG lar en slik funksjon være aktivert som standard, uten først å varsle brukeren om dette – på skjermen – i det tv-en skrus på for første gang.

Nå har LG kommet med en noe mer informasjon som kan være noe formildende. Til PCMag.com opplyser LG at overføringen av filnavnene har vært del av en ny funksjon som var klargjort for å søke på Internett etter data knyttet til programmet brukeren ser på, for å kunne tilby en bedre seeropplevelse.

– Denne funksjonen ble imidlertid aldri fullt implementert, og ingen data ble noen gang samlet inn eller holdt igjen, heter det i uttalelsen fra LG.

Selskapet opplyser at det forberedes en fastvareoppdatering til berørte tv-er. Denne skal både fjerne den uferdige funksjonaliteten og å sørge for at den gjenværende datainnsamlingen ikke skjer når brukeren har valgt vekk funksjonen.

– LG beklager de bekymringer som disse rapportene måtte ha ført til og vil fortsette å strebe etter å møte forventningene til alle våre kunder og offentligheten. Vi håper denne oppdateringen vil rydde opp i forvirringen, heter det i uttalelsen, som også er publisert her.

LG er verdens nest største leverandør av flate tv-er, bak Samsung.

    Les også:

Les mer om: