BEDRIFTSTEKNOLOGI

Liberty Alliance vil ha Microsoft med på laget

Sentrale krefter i det Sun-initierte prosjektet Liberty Alliance for digital ID, arbeider bak kulissene for å få erkerivalen Microsoft med på laget.

30. jan. 2002 - 09:17

Liberty Alliance Project er et konsortium som Sun tok initiativet til i fjor høst, omtrent samtidig som Microsoft omdefinerte strategien for sin Passport-satsing.

Både Liberty Alliance og Passport søker å definere en ramme for sikker identifisering av kunder og kjøpesteder over en Internett-forbindelse. Man vil ha en digital ID som kan utstedes av flere, men erkjennes av alle.

Mange av deltakerne i Liberty Alliance er tunge aktører som United Airlines, MasterCard og General Motors, med liten sans for smålig egokrangel i IT-verden. I desember ble Chief Information Officer (CIO) i United Airlines, Eric Dean, utnevnt til styreleder i Liberty Alliance. Dean bekrefter overfor Wall Street Journal at det føres fortsatt samtaler "forholdsvis regelmessig" med Microsoft, selv om en forhandlingsrunde før jul ble avbrutt uten å føre fram.

Microsoft sier til avisa at det kommer motstridende signaler om Liberty-alliansens ønsker, avhengig av om det er Dean eller representanter for Sun som uttaler seg, og at man kan likevel tenke seg et samarbeid uten at man nødvendigvis trer inn som medlem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.