Libyas toppnivå-registrar hacket

«Farvel Gaddafi» er meldingen hos leverandøren av .ly-domener.

Mens opprørsstyrkene skal ha overtatt store deler av hovedstaden Tripoli, kjempes det også en elektronisk kamp mot Gaddafi-regimet.

IT-sikkerhetsselskapet Sophos meldte mandag at hackere har tatt kontroll over nettsidene til landets toppnivåregistrar Nic.ly.

De er i likhet med Norges tilsvarende organ, Norid, ansvarlig for tildeling av nasjonale domenenavn.

I skrivend stund er nettsidene til Nic.ly erstattet med meldingen «farvel, Gaddafi» og en referanse til 17. februar, datoen da demonstranter ble beskutt av regimets sikkerhetsstyrker og opprøret tok til.

.ly-domenet er hjem for en av nettets mest kjente aktører for krymping av nettadresser, bit.ly. Det er ingen tegn til at denne tjenesten eller øvrige .ly-domener er berørt av angrepet mot domeneregistraren.

Etter det Sophos har grunn til å tro betyr det at innbruddet hos Nic.ly er begrenset til angrep på domeneregistrarens webserver.

Vandaliseringen av nettsidene skjer kort tid etter at Libyas nettforbindelse, ifølge MSNBC, er i ferd med å bli gjenopprettet etter flere måneder nedetid.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.