BEDRIFTSTEKNOLOGI

"Life Stages"-virus spres raskere enn ventet

Sikkerhetseksperter tror en argentisk hacker med dekknavnet "Zulu" er ansvarlig for ormen VBS. Spredningen går fortere enn tidligere viruser.

21. juni 2000 - 08:31

VBS.Stages.A, også kjent som "Life Stages"-ormen eller livsstadieormen, smittet flere store selskaper i USA før helgen. digi.no-lesere ble advart tidlig mandag morgen, se artikkelen E-post om "livets stadier" er smittsomt virus.

Ormen sprer seg gjennom e-post. Vedlegget gir seg ut for å være en humoristisk tekstfil om livets ulike stadier. Når du klikker på det, vises faktisk en slik fil. Men vedlegget er i virkeligheten en SHS-fil som ordner videresendelse av e-post og overskriver viktige systemfiler.

Det spesielle med vedlegget er at etternavnet shs ikke er synlig. Tilsynelatende er txt etternavnet.

FBI etterforsker ormen. En antatt argentinsk hacker med dekknavnet "Zulu" har tatt på seg ansvaret. Eksperter i det amerikanske sikkerhetsselskapet ICSA bekrefter at "Zulu" la ut kildekoden til "Life Stages" i slutten av mai, sammen med en kommentar med krav om opphavsrett. "Zulu" har derimot ikke engasjert seg i selve spredningen av ormen.

"Zulu" er kjent fra flere intervjuer med IP-undergrunnen, og er tilkjent ansvaret for flere avanserte virus og ormer, blant andre "Bubbleboy", "Monopoly" og "Freelinks".

ICSA sier også at de er overrasket over at "Life Stages" sprer seg fortere enn Melissa gjorde for et år siden, trass i folks erfaring med ILOVEYOU som har den foreløpige hastighetsrekorden på virusfronten.

De store virusleverandørene har lagt ut egne "fikser" som gjenoppretter skaden etter livsstadieormen.

Les blant annet om sikkerhetsoppgraderingen til Outlook:


E-post om "livets stadier" er smittsomt virus
Video-trojaner var hype
Nytt (ikke fullt så farlig) I LOVE YOU
FBI vil knekke filmskapere
Administratorstyrt sikkerhetspakke for Outlook
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.