- Like gode kabler som konkurrenten

Kobber står mot fiber når konkurrentene Get og Viken Fibernett krangler om hvem som er best.

- Like gode kabler som konkurrenten

Kobber står mot fiber når konkurrentene Get og Viken Fibernett krangler om hvem som er best.

Kabelselskapet Get har sendt brev til enkelte av sine kunder der de advarer om feilaktige påstander fra konkurrenten Viken Fibernett, skriver Dagens Næringsliv.

Følgende står å lese i brevet som Get nylig sendte til noen hundre av sine kunder på Vinderen i Oslo:

«Vi har fått melding fra flere beboere i ditt nabolag om at selgere fra Viken Fibernett går fra dør til dør og fremsetter en rekke feilaktige påstander om at Vikens produkter er bedre enn de du allerede har fra Get.... Dette er feil.»

- Dette er systematisk feilinformasjon, og noe vi reagerer kraftig på, sier informasjonssjef Øyvind Husby til DN.

Get leverer telefoni, tv- og bredbånd over kobberkabel til sine kunder. Viken Fibernett baserer sine tjenester på fiberoptikk.

Husby begrunner brevet med at konkurrentens selgere har påstått at Gets kobberkabler er gammeldagse og modne for utskifting, samt at de gir dårlige signaler for HDTV.

Dette er mener han er feilinformasjon.

Vi mener vi har like god teknologi som dem - Vi mener vi har like god teknologi som dem. Våre nett har sågar noen fordeler sammenlignet med fiber: Du slipper å kable om hele huset, og kan få analog-tv i flere rom, sier Gets informasjonssjef til avisen.

Viken Fibernett ved daglig leder Lise Skarpås sier de ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen, og oppfatter nevnte brev som et grovt overtramp fra Gets side i forhold til redelig opptreden blant konkurrenter.

Teknisk sett har fiberkabler langt større overføringskapasitet enn kobber. Skarpås innrømmer at Viken-selgerne poengterer dette i sin dialog med potensielle kunder.

- Vi mener selvfølgelig at fiber er best, ellers hadde vi jo ikke brukt det, sier Lise Skarpås til Dagens Næringsliv.

Til toppen