Likevel 64-bits Firefox for Windows

Mozilla snur etter press fra brukerne.

Likevel 64-bits Firefox for Windows
Enkelte brukere kan ha så store mengder med faner åpne i Firefox at 32-bits-utgaven går tom for minne. Bilde:

Mozilla kunngjorde for omtrent en måned siden at utviklingen av 64-bitsutgaven av Firefox for Windows skulle legges ned. Men rett før jul ble det klart at stiftelsen har skiftet mening.

I en kunngjøring skriver Benjamin Smedberg, engineering manager i Mozilla, at det er betydelige mengder med negative tilbakemeldinger fra brukere som har ført til at avgjørelsen nå er omgjort.

– Den viktigste årsaken er at det ser ut til å være brukere som jevnlig støter på 4 gigabyte minnegrensen til 32-bits-utgaven. Disse brukerne har hundrevis eller til og med tusenvis av faner. Disse brukerne bruker 64-bitsutgavene ikke primært for å være en del av vårt testfellesskap, men fordi disse versjonene er de beste produktene som er tilgjengelige, skriver Smedberg.

64-bits-utgaven av Firefox for Windows har ennå ikke kommet i noen offisiell utgave, men er bare tilgjengelig i svært tidlige testversjoner.

Ifølge Smedberg har ikke Mozilla for tiden ressurser til å tilby aktiv brukerstøtte til disse brukerne, men utgivelsen av de nattlige testutgavene skal ikke utgjøre noe stor byrde for gruppen som har ansvaret for dette.

    Les også: