Likevel Flash til iPhone - på en måte

Adobe snart klar med ny løsning.

Likevel Flash til iPhone - på en måte
Bilde:

Selv om Flash Player i sin vanlige form ikke ser ut til å bli tilgjengelig for iPhone med det første, skal det bli mulig å kjøre Flash-baserte applikasjoner med Apples mobil. Det kunngjorde Adobe i går.

Dette gjøres mulig med et kommende verktøy, Flash Professional CS5, som kommer i en offentlig betaversjon senere i år. Med dette verktøyet skal Flash-utviklere kunne eksportere Flash-applikasjoner laget for Adobe AIR og Flash Player 10 til iPhone. Den samme kildekoden skal kunne benyttes.

Flash-applikasjonene vil kunne lastes ned fra Apple App Store. Allerede skal noen eksempelapplikasjoner være tilgjengelige.

Det vil ikke komme Flash-støtte i nettleseren til iPhone i denne omgang, men den nye løsningen åpner for at Flash-utviklere kan bruke eksisterende kunnskaper til å lage nye applikasjoner til iPhone.

Flash-applikasjonene som skal tilbys gjennom Apple App Store vil ikke inneholde noen form for tolket kode, siden dette strider med lisensbetingelsene for Apple iPhone SDK. Applikasjonene vil derfor være systemspesifikke, kompilerte programmer.

Flash Professional CS5 skal også inkludere en ny tekstmotor som skal gi større kreativ frihet og kontroll med tekst. Det loves bedre funksjonalitet for samarbeid mellom utviklere i en prosjekt, samt forhåndsbygde kodesnutter som skal gjøre det raskt å legge til interaktivitet.

Adobe tilbyr en omfattende FAQ på denne siden om den kommende løsningen.

    Les også: